Importanta folosirii unui scaun auto rearfacing, pentru copii

Despre siguranta copilului in masina nu poate fi vorba, fara un scaun auto. Inca din primele zile de viata, mersul cu masina apare inevitabil in viata copilului, fie ca este vorba despre intoarcerea familiei in formula noua de la maternitate acasa, sau despre vizitele periodice la medicul pediatru.

Riscurile in situatia in care copilul se deplaseaza cu masina fara scaunel auto sunt foarte mari. Iata deci, de ce scaunul auto devine foarte important.

Alegerea scaunelului auto pentru copil nu este usoara. Sunt multe criterii de care parintii trebuie sa tina cont. Scaunelele sunt pe categorii de varsta si greutate, cu diferite sisteme de prindere si dintr-o gama variata de materiale. De obicei fiecare familie incearca sa gaseasca cel mai bun raport calitate/pret in functie de bugetul maxim disponibil.

Dar care scaunel sa fie mai potrivit? Cel rear-facing sau cel forward-facing? Scaunul auto rear-facing inseamna ca este pozitionat cu spatele la directia de mers, iar cel forward-facing inseamna ca se pozitioneaza cu fata la directia de mers.

In urma studiilor, specialistii au concluzionat ca scaunelul auto de tip rear-facing este mai sigur in cazul copiilor cu varste de pana la 3 ani. Argumentul este reprezentat de anatomia copilului mic si modul in care este afectata de fortele exercitate in timpul mersului cu masina si a diferitelor manevre care pot avea loc in timpul deplasarii.

De asemenea, s-a luat in calcul ipoteza nefericita a unui accident. Aceste forte actioneaza asupra scheletului in dezvoltare al copilului, format din oase fragile si cartilagii care nu pot face fata unei smuciri puternice sau a unei aruncari inainte, in cazul in care copilul ar fi pozitionat cu fata spre sensul de mers si ar avea loc un impact, fie si de intensitate moderata. Cea mai expusa riscului este zona gatului, iar daca aceasta este afectata consecintele pot fi tragice si ireversibile.

Pentru a va putea oferi cateva sugestii de scaunele auto cu un nivel de siguranta ridicat, am cerut sfatul specialistilor de la Smart-Baby.ro si acestia ne-au aratat doua exemple certificate ADAC, este vorba de scaunelele gb Vaya si IDAN.

Scaunelul auto gb Vaya este potrivit categoriei 0-18 kg protejand copilul din prima zi de viata pana la varsta de aproximativ 4 ani si este disponibil in 4 nuante moderne. Conform certificarii ADAC, acest model a obtinut titlul BEST IN HIS CLASS fiind deosebit de inovativ.

Are un sistem de rotatie incorporat de 360 de grade pentru facilitarea accesului in masina si pentru un plus de siguranta are prevazut un sistem de control al directiei care impiedica pozitionarea scaunului cu fata la sensul de mers mai devereme ca bebelusul sa implineasca varsta de 16 luni si sa atinga o inaltime de 76 cm.

Scaunelul auto gb Vaya se adapteaza ritmului de crestere al copilului, avand 12 pozitii de ajustare a tetierei. In plus fata de alte modele are sistemul integrat de protectie la impact lateral care are rolul de a absorbi energia rezultata in urma unei coliziuni laterale. Sistemul integrat de protectie la impact lateral se poate utiliza indiferent daca scaunul este pozitionat cu fata la sensul de mers sau cu spatele la sensul de mers.

Sistemul de prindere este ISOFIX imbunatatit cu tehnologia de reducere a energiei (ER-TECH). ER-TECH se activeaza in momentul unui impact atunci cand scaunul este pozitionat cu fata la sensul de mers activand o miscare progresiva a tetierei in jos pentru a limita zona de expunere a gatului la fortele generate de coliziune.

Modelul IDAN este special creat pentru nou-nascuti, putand fi utilizat din prima zi de viata pana la atingerea unei greutati de 13 kg. Este dotat cu functii precum sistemul de protectie la impact lateral sau carcasa ce absoarbe energia, concepute pentru a oferi protectie maxima in cazul unui accident.

Poate fi adaptat caruciorului Maris fara a fi necesar un extra adaptor. Are o copertina de dimensiuni generoase, care aluneca usor peste carcasa scaunului auto pentru nou-nascuti si confera protectie impotriva soarelui, vantului, ploii si poluarii. Tetiera este ajustabila pe inaltime. A fost conceputa pentru a fi ajustata odata ce copilul creste fara a fi nevoie de scoaterea centurilor si potrivirea acestora in alte caneluri. Modelul gb IDAN are doua prinderi, in centurile masinii si in baza Isofix.

Puteti testa scaunul auto GRATUIT, la Smart-baby.ro

In cazul in care nu sunteti convins(a) ca scaunelul auto este pe placul dumneavoastra, Smart-baby.ro vine cu o oportunitate unica. Un program care va ofera posibilitatea de a testa scaunelul auto timp de 14 zile de la data achizitiei. In cazul in care copilul nu se acomodeaza cu modelul gb Vaya i-Size, aveti posibilitatea de a-l returna fara costuri aditionale. Astfel, cumpararea de la Smart-Baby.ro are loc fara riscuri, magazinul intelegand cat de importanta este alegerea scaunului auto pentru copil.

Data publicarii: Sâmbătă 10 Martie, 2018

Categorie: Copii

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook