Rechizitele pentru copii – cum facem o alegere corecta

Rechizitele scolare, oricare ar fi ele, sunt cele mai importante „jucarii” cu ajutorul carora copiii incep sa invete si sa deprinda abilitati. Chiar daca sunt creioane, stilouri, rigle, caiete, penare, radiere sau alte tipuri de rechizite scolare, este foarte important ca ele sa fie de o foarte buna calitate, pentru ca numai asa copiii vor fi atrasi sa creeze si sa invete mult mai usor si cu drag.

Iata un exemplu intalnit destul de des: daca un creion colorat este de proasta calitate, in momentul in care copilul incepe sa deseneze creionul va zgaria plansa si nu va lasa nici o urma sau va lasa una foarte slaba. Copilul devine iritat, isi pierde interesul pentru acel desen si se poate ca pe viitor entuziastmul de a desena sau de a picta sa scada simtitor. In concluzie, dezvoltarea sa creativa poate fi afectata in mod negativ de rechizitele de calitate indoielnica.

Diferenta dintre rechizitele de buna calitate si cele de o calitate foarte slaba se reflecta si la nivelul sigurantei copilului. Materialele (plastic, vopsea) din care sunt realizate rechizitele de buna calitate sunt nontoxice si rezistente, testate de specialisti inainte de a ajunge in manutele copiilor. Nu se consuma repede, nu se rup usor in bucati care ar putea rani copilul si se ridica la nivelul asteptarilor sale in comparatie cu rechizitele foarte ieftine, din materiale de cea mai slaba calitate.

De aceea trebuie sa alegem rechizite scolare originale, cu licenta. Pentru a spori interesul copiilor pentru orice activitate educativa sau recreativa, putem alege in prezent produse inscriptionate cu personajele lor preferate din desenele animate precum: rechizite Minnie , rechizite Frozen , rechizite Mickey Mouse, rechizite Cars, etc.

In ceea ce priveste trecutul, toti ne aducem aminte de rechizitele scolare din copilarie: stiloul pe care il luam in fiecare zi in ghiozdan alaturi de calimara cu cerneala, guma de sters, acuarelele, rigla, raportorul, trusa de geometrie. Ne amintim cu nostalgie de ele, dar si de calitatea lor si uneori ne bucuram ca acum copiii nostri nu se chinuiesc cand vine vorba de utilizarea rechizitelor.

Daca noi facem alegerea corecta, copiii se vor concentra la scoli si gradinite pe ceea ce este cu adevarat important si pe placerea de a experimenta lucruri noi. Nu vor veni acasa cu pete de cerneala pe maini, nici cu hainutele murdare de la stiloul care a curs si nici cu pete de la acuarele, deoarece capacul nu se inchide bine.

In trecut, parintii nu aveau de unde alege. In prezent, nu stiu ce sa aleaga deoarece exista o varietate foarte mare de produse: mai scumpe, mai ieftine, cu licenta, fara licenta. Este important ca parintii sa nu faca alegeri bazate doar pe compromisuri financiare. Studiile arata ca nici macar din punct de vedere financiar nu exista un avantaj real deoarece rechizitele foarte ieftine nu se ridica la un nivel de calitate care sa permita o perioada medie de utilizare. Se strica foarte repede, sau nu pot fi utilizate deloc dupa desigilare si atunci parintii sunt nevoiti sa cumpere aceleasi produse ieftine de mai multe ori, ajungand astfel la o cheltuiala mai mare in comparatie cu cei care au ales din prima rechizite de calitate buna.

Va sfatuim sa alegeti produse originale, deoarece numai asa o sa aveti satisfactia ca ati achizitionat un produs de calitate, rezistent si sigur pentru copii, iar cei mici vor aprecia cel mal mult alegerea dumneavoastra!

Data publicarii: Vineri 29 Mai, 2015

Categorie: Copii

Articole Similare

Zambirici

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook