Siguranta copilului la locul de joaca

Un copil inseamna o mare responsabilitate. Fiecare varsta vine cu provocarile ei. In primii ani cand copilul invata sa mearga si apoi lupta pentru independenta opunandu-se cu vehementa la orice, supravegherea este importanta la fiecare pas.

Trebuie sa evitam accidentele de orice fel: caderi, sufocari, loviri, alunecari, arsuri si altele. Supravegherea este necesara atat in spatiul casnic cat si pe strada sau in parc.

Locurile special amenajate pentru copii din spatiul public nu sunt o garantie pentru siguranta copilului, astfel ca parintii si bunicii nu trebuie sa fie relaxati nici macar acolo. O clipa de neatentie in care copilul iese din parc poate duce la rataciri, accidente sau alte evenimente la fel de neplacute.

3 sfaturi pentru siguranta copilului mic la locurile de joaca din aer liber

* Verifica dispozitivele din locurile de joaca inainte ca cel mic sa le foloseasca. Pot fi rupte, crapate, slabite si pot ceva atunci cand copilul se urca. Exista si posibilitatea de a fi murdare, au existat nenumarate cazuri cand in casuta cea draguta sau in toboganul frumos colorat aparea cate o „mizerie” lasata de oamenii inconstienti si lipsiti de educatie care le folosesc noaptea pe post de toalete publice.

* Evita sa-i permiti copilului sa se joace in nisipul din locurile de joaca publice. Este un focar de infectii. Noaptea cainii si pisicile fara stapan il folosesc pentru a-si face nevoile. Statisticile arata ca exista un risc de contaminare cu bacterii periculoase cum este toxoplasma de peste 80%. Copilul se joaca in nisip si duce manuta la ochi sau la gura fara sa vrea. Bacteriile ajunse in ochi pot duce in final la orbire. Din pacate au existat si cazuri de seringi folosite, cu ace montate gasite in nisip. Seringile au fost folosite de consumatori de droguri si reprezinta un real pericol pentru oricine intra in contact prin intepatura si nu numai.

* Chiar daca supraveghezi copilul de la distanta evita sa citesti o revista sau sa discuti cu alte mamici iar atentia ta sa nu fie in principal focusata pe copil. Sunt suficiente chiar si 5 minute de neatentie pentru ca micutul sa paraseasca locul de joaca si sa se rataceasca sau sa se accidenteze.

Un dispozitiv inovativ pentru siguranta copilului

ceas GPSDin fericire evolutia tehnologica aduce in atentia parintilor obiecte care contribuie semnificativ la siguranta copilului. De pilda stiai ca exista Ceasuri pentru copii cu GPS si telefon mobil incorporat? Ceasul are un aspect cat se poate de obisnuit, ba chiar design-ul este unul modern, atractiv pentru copil. Ceasul permite localizarea copilului prin GPS astfel incat parintii vor stii in fiecare moment unde se afla, oriunde pe glob.

Parintii isi pot suna oricand copilul prin intermediul ceasului, iar copilul poate suna la doua numere presetate in ceas simplu, oricand doreste. Ceasul are si alte facilitati extraordinare: puteti seta astfel incat sa fiti anuntati daca o anumita zona predefinita este parasita de copil.

De asemenea parintii pot asculta oricand ce se intampla pe o distanta de 10 metri in jurul copilului fara ca acesta sa stie macar sau sa apese ceva in mod special.

Ceasul se poarta la mana ca orice alt ceas normal si scopul lui nu este de a teroriza sau spiona copilul ci de a-l putea localiza la nevoie, evitand astfel o tragedie. Ceasul are si buton SOS, Copilul poate fi instruit sa il apese la nevoie si imediat un sms este trimis automat catre cele doua numere de telefon presetate (care pot fi numarul mamei si numarul tatalui) cu locatia si mesajul SOS. Ceasul functioneaza in baza unei cartele SIM si nu necesita abonamet lunar.

Data publicarii: Marți 18 Martie, 2014

Categorie: Copii

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook