Contraziceri intre profesoara Cristina Tunegaru si Asociatiile de Parinti, dupa ce un studiu a dezvaluit cum au perceput elevii scoala online

Un amplu studiu a concluzionat ca elevii au perceput scoala online ca pe o vacanta de vara prelungita.

Profesoara de Limba Romana Cristina Tunegaru a reactionat si a afirmat ca din cauza scolii online elevii au inregistrat un regres. Pe de alta parte Iulian Cristache, presedintele Federatiei Nationale de Parinti, o contrazice si spune ca depinde de mediul de provenienta al copiilor, dar si de implicarea parintilor si a profesorilor.

„Cu siguranta scoala online a generat regres in randul elevilor si am vorbit cu multi colegi de-ai mei care imi spun acelasi lucru, ca atunci cand copiii s-au intors la scoala au simtit ca trebuie sa recupereze chiar si continutul care le fusese predat in online. Era ca si cum copiii nu au auzit niciodata de acele informatii desi ei erau prezenti la orele online. Asta se intampla in situatiile bune, in care elevii au putut participa la orele online.

Dar sunt si cazuri in care copiii pur si simplu nu s-au mai conectat, fie pentru ca nu au fost motivati, fie pentru ca nu au avut mijloacele: nu au avut o conexiune buna la internet, nu au avut o tableta pe care sa o foloseasca, telefoanele sunt greu de utilizat, si atunci cu siguranta perioada aceasta a fost petrecuta de foarte multi copii ca o perioada de vacanta„, spune Cristina Tunegaru.

,,Ce se intampla cu copiii care acum sunt a VII-a? Trec a VIII-a si ei au facut un an si jumatate scoala online si anul viitor vor avea si ei examenul national si va fi foarte dificil”, mai spune Cristina Tunegaru.

Cristina Tunegaru mai explica ca „pandemia i-a indepartat pe copii de scoala”, unii ajungand chiar sa o abandoneze. ,,Multi parinti au apelat la meditatii in aceasta perioada pentru ca au simtit ca nu se fac ore in acelasi fel in sistemul online”, concluzioneaza Cristina Tunegaru.

Asociatiile de Parinti o contrazic pe profesoara:

„Depinde de mediul de rezidenta pentru ca sunt familii care au responsabilizat la maximum copiii, sunt scoli care au parte de niste profesori deosebiti, care s-au implicat la modul real si nu au lasat copiii sa se joace in timpul orelor online. Depinde daca vorbim de o scoala din mediul rural, cu atat mai mult daca profesorii nu aveau un nivel de pregatire adecvat, astfel incat sa predea aceste continuturi adaptate pentru online”, explica Iulian Cristache.

Daca ne uitam la rezultatul de la simularea de la Evaluarea Nationala observam ca am avut, culmea, o crestere de 20%, raportat la 2019. Si atunci stai si te intrebi cum vine asta, toata lumea blameaza invatamantul online, dar cand am avut simularea, am avut o crestere de 20%.

Probabil profesorii de la celelalte discipline, in afara de matematica si romana, i-au lasat pe copii sa se pregateasca in special pentru aceste discipline. Mai este varianta parintilor care au investit foarte mult in elevi si au platit meditatori. Sau modul in care evaluarea a fost schimbata. Vorbim de o evaluare care se apropie de testele PISA. S-ar parea ca sunt multumiti elevii de acest tip de testare pentru ca incurajeaza gandirea critica si partea de aplicabilitate si mai putin invatatul mecanic”, spune Iulian Cristache.

Data publicarii: Miercuri 30 Iunie, 2021

Categorie: Educație

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook