REGULI NOI la scoala, din toamna! Numar maxim de elevi per clasa

Ministerul Educatiei a anuntat ca din toamna se iau in calcul schimbari majore in sistemul de invatamant. Una dintre cele mai importante este cea referitoare la numarul de elevi dintr-o clasa.

Acesta ar urma sa fie limitata la 15-20 de elevi intr-o clasa.

Institutul de Sanatate Publica recomanda de asemenea ca elevii sa faca prin rotatie scoala online si scoala fizica, iar orele sa nu depaseasca 30 de minute, nu 50 cat dura pana acum o ora normala de curs.

De asemenea, elevii care vor face scoala fizic, nu vor sta mai mult de 4 ore pe zi la cursuri.

Acestea sunt noile reguli care trebuie aplicate la redeschiderea școlilor și care se regăsesc în recomandările oficiale realizate de Institutul Național de Sănătate Publică. Documentul cu regulile a fost publicat de Ministerul Sănătății și trimis în școli de către DSP. Documentul oficial cuprinde măsurile de protecţie care trebuie aplicate “pentru reluarea activităţilor în unităţile pentru educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor, clasele 0-XIII, în contextul epidemiologic al COVID 19”.

Data publicarii: Marți 29 Iunie, 2021

Categorie: Educație

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook