Nastere Cezariana Maternitatea Filantropia Octombrie 2024 Dr. Safta Veaceslav
Salutare, dragi mămici și viitoare mămici! Numele meu este Nicoleta, sunt din București, iar în luna octombrie a venit pe lume a doua minune a familiei noastre! Alegerea mea a fost să nasc la Maternitatea Filantropia, același loc unde am adus pe lume și primul nostru copil, cu domnul Dr. Safta Veaceslav, și din motive medicale (uter cicatrizat), am optat pentru cezariană.
Procesul a fost rapid și bine organizat. Am fost internată miercuri, la ora 13:00, și până la ora 18:00 deja născusem. Deși eram pregătită și nu aveam emoții, pentru că știam la ce să mă aștept, experiența aceasta a fost complet diferită de prima cezariană. În timpul rahianesteziei, am început să mă simt amețită, cu stări de vomă și dificultăți de respirație, semne că tensiunea mi-a scăzut brusc. Am comunicat imediat acest lucru anestezistului, care a reacționat prompt administrându-mi adrenalină, metoclopramid și oxigen. Am apreciat enorm modul în care a fost prezent, întrebându-mă constant cum mă simt și ținându-mă la curent cu fiecare pas al operației. Echipa medicală a fost excepțională, asigurându-se că totul decurge în cele mai bune condiții.
După operație, am fost dusă la ATI unde am așteptat să-mi treacă efectul anesteziei, care, surprinzător, a început să se risipească de la operație spre picioare. Am anunțat imediat și mi-au administrat calmante. Pe la miezul nopții, am fost mutată în salon, mergând pe picioarele mele pentru a demonstra că sunt aptă pentru a părăsi ATI.
În salon, am întâmpinat două mici probleme. Nu mă durea operația în sine, cât mă deranjau organele, deoarece eram foarte balonată (carbocitul chiar face minuni apropo). În plus, din cauza rahianesteziei, simțeam o presiune în piept, ca o gheară, care îmi îngreuna respirația. Este un efect advers cunoscut și, de obicei, trece de la sine. Totuși, este esențial să discutați cu medicul despre orice simptom pe care îl simțiți. Într-adevăr, până în a treia zi situația s-a ameliorat considerabil. Deci, dacă întâmpinați simptome similare, asigurați-vă că le comunicați echipei medicale.
Experiența mea la spitalul de stat a fost pozitivă, fiind a doua oară când nasc acolo, prima dată fiind în 2021. Anestezistul, Dr. Daniel Soare (dacă nu greșesc numele), a fost excepțional – extrem de comunicativ și empatic. Dr. Veaceslav Safta, medicul ginecolog, merită toate laudele: îi dau un 10 cu felicitări! Este un medic cald și răbdător, mereu respectuos, nu l-am văzut niciodată comportându-se nepotrivit.
Asistentele au fost în general amabile, cu excepția uneia la ATI care părea mai rezervată – dar, cum se spune, orice pădure are uscăciunile ei. Echipa de la Neonatologie a fost de asemenea extraordinară. Fiind la a doua naștere, nu au insistat prea mult cu mine. În 2021, când am născut prima dată, m-au sprijinit enorm cu alăptatul și m-au învățat cum să îngrijesc bebelușul. Per ansamblu, sunt mulțumită de îngrijirea primită și nu am reproșuri.
Infirmierele au fost extrem de drăguțe, iar mâncarea a meritat un 10+ pentru că a fost delicioasă și diversificată. Curățenia a fost exemplară, așa cum ar trebui să fie peste tot și tot timpul. Am născut miercuri seara și vineri, la ora 15:00, eram deja acasă!
Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.
Data publicarii: Miercuri 27 Noiembrie, 2024
Categorie: Nașterea prin Cezariană
Etichete: Dr. Daniel Soare | Dr. Safta Veaceslav | Spitalul Filantropia Bucuresti
Articole Similare
Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook
Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.
Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina