Naștere Cezariana Regina Maria Băneasa Octombrie 2023 Dr. Carmen Cristea

Bună viitoare mămici!

Vreau să îmi încep povestea prin a mulțumi întregului personalului de la Maternitatea Regina Maria Băneasa, dar în special doamnei  Dr. Cristea Carmen, un înger de femeie, un profesionist desăvârșit fară de care nu cred că aș fi reușit să fiu mama din nou!

Povestea mea a fost de la început plina de peripeții, eu am 38 de ani, mai am o fetiță de 4 ani și în urma nașterii fetiței mi-am dorit și un al doilea bebe. Dumnezeu nu a mai vrut,așa că am făcut foarte multe investigații și în urma unei histerosalpingografii am aflat că trompele mele sunt înfundate și nu prea mai sunt șanse pentru alt bebe. Însă am mers mai departe prin a face și un dosar FIV prin program național,fără succes. Așa că mi-am luat gândul de la bebe și am început să urmăresc mai atent un chist ovarian stâng care începuse să se dezvolte într-un mod destul de accelerat.Așa am ajuns la doamna Dr. Cristea Carmen.Pe durata a 6 luni chistul ovarian a fost urmărit de dânsa sub tratament, încercând să îl stopam și să îl facem să se reabsoarba, dar fară succes și pentru că a ajuns la o dimensiune operabila s-a decis încetarea tratamentului și operația. Aici a fost momentul zero al începutului pentru bebelușul meu.

În perioada de stopare a tratamentului, minunea s-a produs și am rămas însărcinată natural. La control doamna Dr. Cristea mi-a confirmat bănuială și m-a întrebat dacă doresc să duc sarcina respectiva la bun sfârșit, explicandu-mi riscurile. Fiind o sarcina cu probleme și neștiind natura și forma pe care o putea lua chistul, a fost încrezătoare că putem ajunge până la final chiar și cu aceasta problema, bineînțeles cu tratament și cu multa grija, urmând să scoatem și chistul cu tot cu bebe la cezariana. Am acceptat pe loc, nu mi-a păsat nici o clipă de riscuri, și așa a început povestea noastră. Bebe a crescut frumos, chiar daca chistul creștea și el dar mai lent și am ajuns fară probleme la 35 săptamani de sarcina când au început dureri și contracții… Mi s-a recomandat să stau la pat fară efort pentru a-l duce pe bebe cât mai aproape de finalul sarcinii, și să urmez tratamentul.  Am reușit până în săptămâna 37 și 3 zile, când brusc la 2 noaptea m-am trezit cu contracții, dureri foarte mari, iar la 2.20 am pierdut lichidul, moment în care am plecat spre spital. Verificam contracțiile care erau din 2 în 2 minute, și distanta de acasă la spital e destul de mare, în jur de 70 km. Am reușit totuși  să ajungem foarte repede, cred că la 3.10 eram la maternitate.

M-au preluat de urgență, au verificat dilatația  are era de 5, și contracții aveam din minut în minut. Bebe împingea să iasă, placenta postată fundic, chistul chist, iar fosta cezariana începuse să se desfacă în urma eforturilor lui bebe de a ieși.Împingea cu capul în cusătură de la operația veche,care începuse să cedeze. Doamna Dr. Cristea Carmen era acasă, a fost sunata de la recepția Spitalului în momentul în care am ajuns și la 3.30 era lângă mine. La 3.33 am intrat în sala de operații, unde domnul Dr. Laurențiu Pricop mi-a făcut anestezia și m-a scăpat de durerile teribile.

De acolo am putut să mă bucur de momentul venirii pe lume al lui bebe. L-au scos pe bebe, mi l-au arătat, și domnul Dr Pricop mi-a făcut și câteva fotografii cu memorabilul moment. M-au felicitat cu toții zâmbind, deși fără să știu în timpul acesta uterul meu suferise o ruptură destul de urâtă, până aproape de vezica și dânșii luptau să îmi oprească o hemoragie destul de îngrijorătoare, de care eu am aflat abia în următoarea zi. După momentul nașterii am fost adormita și m-am trezit la terapie intensivă pentru câteva clipe,când am văzut chipul de înger al doamnei doctor Cristea, care îmi spunea că este totul ok, să stau liniștita și să mă odihnesc, că dânsa o să revină să mă vadă în jurul orei 11. Desi era Duminică, și  dânsa nu avea program la spital, dar așa cum se întâmplase și peste noapte profesionalismul și omenia erau mai presus decât timpul liber al dânsei.😍

Am adormit din nou și când m-am trezit simțeam că tremur, dar nu îmi era frig, aveau o pompa de căldură care baga aer cald sub pătură și încerca să îmi calmeze tremurul. Doamnele de la terapie intensivă veneau continuu să mă verifice, la 11 :30 doamna doctor Cristea Carmen a venit și mi-a explicat ce s-a întâmplat în urma operației. Am aflat că pierdusem mult sânge, eram la limita cu hemoglobina 7 și mi-a explicat și că există posibilitatea unei transfuzii în cazul în care nu reușim să creștem valoarea ei, dar că dânșii fac tot posibilul să o cresca cu medicamentație. Așa s-a și întâmplat și minunea s-a produs după 2 zile am ajuns la 7.3 🤩, am scăpat de transfuzie.

Bebele pe perioada spitalizării a fost adus constant la mine, începând cu terapia intensivă, îl lăsau cât să nu mă obosească, dar să simt bucuria momentului de a fi cu el. În fiecare zi am avut perfuzii…multe, calmante constant injectate prin cateter (o alta minune care mă calma pe loc când începeau durerile), prima zi am avut sonda, 2 zile drena, mi s-a administrat antibiotic, anticoagulant.

Bebe a beneficiat de primele analize care au fost bune deși el era foarte mic, născut de 2’5 kg, i s-au administrat vaccinurile cu acordul nostru, a făcut screening neonatal, a fost ținut sub supraveghere cu bebelușii mai mici, fără a fi nevoie de incubator. Un alt plus a fost telecomanda de la pat cu ajutorul căreia apelai personalul medical la orice problema și la orice ora, ți se răspundea instant și veneau foarte repede, inclusiv să îl aducă pe bebe la cerere.

Camera a fost la superlativ, dotată cu tot ce este necesar, nu am folosit de acasă decât încărcătorul de telefon, materiale sanitare și de îngrijire pentru mine și bebe la discreție, mâncare foarte buna, personal foarte amabil. Consilierii în alăptare, neonatologul, psihologul ,cu toții îți explicau tot ce era necesar pentru a fi informat.

În ziua de dinaintea plecării doamna Dr. Cristea m-a informat cu privire la perioada următoare, mi-a făcut și ecografie și totul a ieșit ok și iată că în a patra zi, am iești pe picioarele mele din spital, cu o minune de băiețel sănătos, cu un chist în minus și cu o stare de bine cum nu am mai avut de mult, totul datorita îngerilor de la Regina Maria!

Costurile au fost măricele, pe mine cu totul m-a dus în jur de 25000 lei, dar nu îmi pare rău de nici un bănuț, pentru că la problemele ce s-au ivit în alta parte, cu altfel de personal și aparatură poate nu aveam nici o șansă. Închei prin a mulțumi încă o dată echipei Regina Maria, ai felicita pentru tot ceea ce fac, sunt cei mai buni și pentru oricine are probleme să apeleze cu încredere, pentru că se merită!

Viață e cea mai importantă!

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Miercuri 1 Noiembrie, 2023

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Bucuresti | Dr. Carmen Cristea | Dr. Laurentiu Pricop | Regina Maria Baneasa

Articole Similare

Experienta Pozitiva
Experienta Placuta - aceasta poveste relateaza o experienta in general placuta despre Nașterea prin Cezariană.

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook