Nastere Cezariana Spitalul Filantropia Bucuresti Februarie 2022 Dr. Mustata Laura

Am mers la maternitate cu inima in gat. M-au incercat toate gandurile si toate emotiile posibile, dar am zis ca asta e… acum ori niciodata.

Ajunsa la camera de garda, o tanara rezidenta ne-a trecut numele pe o lista de asteptare si cand ne venea randul, doamna Dr. Laura Mustata ne striga. Nu dansa mi-a monitorizat sarcina, dar medicul meu nu a fost in aceea perioada de garda. Destul de greu de procesat ca vei naste cu cineva pe care atunci il cunosti. Totusi, doamna Dr. Laura Mustata a fost profi cap-coada. Partea buna a fost ca nu am mancat nimic, pentru ca nu aveam certitudinea ca mi se va declansa nasterea sau voi face cezariana. Dar aveam un col beton, din spusele doamnei doctor si deja trecusem de saptamana 40, asa ca am ales cezariana in ziua aceea.

Cu bagajul dupa mine am mers intr-un salon de asteptare, dupa ce m-am schimbat la garderoba inainte, desigur. Si timpul a zburat imediat. Ma temeam de anestezie, dar a fost un proces rapid, o intepatura rece, dar scurta. Moasele foarte incurajatoare si zambitoare. Dar am prins o asistenta cam dura care nu m-a lasat initial sa iau telefonul pentru prima poza si cand doamna doctor m-a intrebat daca am nevoie de ceva si i-am zis ca mi-as fi dorit o poza, doamna a negat ca nu m-a lasat cu el. In fine, multumita dnei doctor s-a rezolvat si asta.

Anestezia si-a facut repede efectul si operatia nu a tinut mai mult de 45 de minute. Bebe s-a nascut bine, fara evenimente neplacute sau complicatii. Sala de operatie mi s-a parut desprinsa din filmele Star Wars. Foarte moderna, echipata si curata, ceea ce m-a linistit enorm. Dupa ce bebe a fost preluat de echipa de neonatologie, doamna doctor a pus muzica si atmosfera a fost relaxanta. Dupa nastere am mers la terapie intensiva. Aici a fost destul de aglomerat. Paturi multe intr-un spatiu micut. Atmosfera placuta, totusi, am povestit fiecare si a fost dragut ca erau mamici care nu erau la prima nastere si ne-au dat cateva sfaturi. Dupa o noapte la terapie intensiva, am mai stat o zi si jumatate in salon.

Prima interactiune cu bebe a fost frumoasa, chiar magica. Nimeni nu poate intelege despre ce este vorba pana cand nu trece prin acesta experienta. Tremuram ca varga, dar usor-usor m-am calmat. Am fost sustinute sa alaptam si am si reusit, dar modul de comportare al consilierilor era cam dur. Tot acasa in mediul tau incepi sa te intremezi.

In salon mancarea ok, curat, un pat decent. Regret ca nu am optat pentru rezerva privata, dar stiu pentru data viitoare. In seara in care am stat la terapie intensiva am comandat mancare pentru ca nu m-am incadrat in mesele oferite in ziua respectiva. Am primit comanda repede, dar se puteau lasa si pachete la poarta de la cunoscuti. La externare m-a ajutat o doamna sa il duc pe bebe la masina si am pornit spre drumul nostru impreuna si super emotionati.

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Vineri 22 Martie, 2024

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Bucuresti | Dr. Laura Mustata | Spitalul Filantropia Bucuresti

Articole Similare

Experienta Pozitiva
Experienta Placuta - aceasta poveste relateaza o experienta in general placuta despre Nașterea prin Cezariană.
bebelus micut

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook