Nastere Cezariana Spitalul Urgenta Sf. Pantelimon Bucuresti Septembrie 2021 Dr. Nicolae Padeanu

Pentru mine nașterea a fost o experiența de neuitat, ținând cont ca este primul copil. Nu eram programată pentru naștere prin cezariana însă medicul meu specialist mi-a spus ca nu voi putea naște natural deoarece bebelușul este destul de mare in comparație cu bazinul meu și se mai punea la socoteala și vârsta înaintata.

Una peste alta i-am spus ca voi naște așa cum îmi indica, pentru binele meu și al copilului. Toate bune și frumoase de la penultimul control unde ma programase pentru naștere undeva între 10 și 16 Septembrie.

Pentru siguranța ma mai chemat la un ultim control peste 1 săptămâna. La controlul final de vineri 3 septembrie 2021 ne-a surprins faptul ca bebele coborâse foarte jos și începusem sa am și contracții mai dese in acea ultima saptamana. A luat hotărârea sa vin pentru internare de urgenta duminica 5 septembrie.

Bun…am plecat duminica pe la prânz sa ma internez , când am ajuns la camera se garda am așteptat sa mi se facă fisa de internare, mi-am luat la revedere de la soț, ca nu era permis sa vina și el datorită pandemiei, și de pe la ora 12 am așteptat pana in jurul orei 3 si jumatate 4, sa vina un doctor ginecolog sa ma preia, deoarece medicul meu curant nu era de garda in ziua respectiva.

Mi-a făcut controlul de rutina, testele covid și m-au internat pe secția ginecologie intr-o sala, singura pana la ieșirea testului PCR. Saloanele au fost super curate și secția de ginecologie de la etajul 3 este renovată. Salonul meu a fost curat, dotat cu baie proprie,  așa cum sunt toate, lenjerii curate și 3 paturi. Am înnoptat in acest salon duminica seara pentru ca luni dimineața la 10 eram programată pentru operație. In dimineața următoare m-au trezit asistentele pentru a-mi verifica tensiunea, pentru a-mi pune acel aparat sa îl verifice pe bebe, apoi  am asteptat sa vina medicul meu.

Când a venit pe la ora 9 sa stam de vorba mi-a spus ca încă nu ieșise testul, ca trebuie sa mai aștept și ca revine pe la 12. La ora 12 vine o asistenta sa îmi zică ca nu a ieșit nici acum testul deși eu eram nemâncata de seara de la ora 11. In fine, într-un final vine domnul doctor  pe la ora 2 sa îmi zica ca cei de la laborator nici măcar nu au bagat sa proceseze probele…pana la urma mi-a zis sa mănânc ceva simplu sa nu leșin.

Am mâncat 2 felii de pâine cu unt și niște ceai. Pe la ora 4 vine o alta asistenta sa îmi spună ca a ieșit testul și ma întreabă de când nu am mâncat, i-am spus ca de pe la ora 2 si a zis ca mai trebuie sa stau încă 2 ore sa treacă 4 de la ultima masa. La ora 5 au venit sa ma ia pentru a ma duce pe etajul 2 unde se afla maternitatea și sa ma pregătească pentru operație care trebuia sa aiba loc la ora 18.

Între timp domnul Dr. Nicolae Padeanu asista la o naștere naturală complicata , a spus ca mai durează și ca ma va baga in operație la ora 19, asa ca pe mine m-au pus in sala de terapie de după cezariana cu  o perfuzie glucoza pentru hidratare. Bine ca am fost cu o fata care deja era operata de dimineata si  ca am mai stat la taclale.

La ora 19 când sa ma bage in operație a trebuit sa mai aștept ca nu se mai găsea anestezist și abia la ora 20 într-un final am fost condusă in sala de operație. Experiența operației a fost unica chiar dacă mie mi-a fost extrem de frica și am simțit injecția ținând cont ca eram înghețată la propriu din sala de recuperare unde erau 15 grade și tremuram din toate părțile, dar m-am bucurat ca nu am simțit nimic. Am mai auzit și alte povesti cand mamicile au simțit când le-a tăiat…Operația a durat pana pe la 21.30 pentru ca am aflat ca am avut careva fibroame și mi le-au cauterizat. Domnul doctor  este un specialist și va rămâne un super doctor, păcat ca a ieșit la pensie, ca îmi doream ca următorul copil tot cu dansul sa îl nasc. Tot ce a spus despre sarcina s-a confirmat, bebele a avut 3730g  la naștere, ceea ce a confirmat faptul ca nu îl puteam naste natural.
Deci,pentru personalul de pe secția ginecologie  acord nota 10. Eu am nimerit  un personal foarte bun.

Acum sa trecem la partea de după naștere la secția de neonatologie. Asistentele nu prea mi-au plăcut pentru ca erau putine cele care aveau grija de bebei și mi s-au părut extrem de acre. Doctorii neonatologi foarte buni și ok. Eu am stat si  1 saptamana internata, deoarece celui mic  ii ieșisera analizele modificate și nu stiu ce Marker mărit și a trebuit sa ii facă antibiotic. Între timp a făcut și icter. Deci cum spuneam, personalul de la copii, asistentele adică nu prea se implicau in îngrijirea lor.

De exemplu eu am născut luni seara și abia marți când m-au mutat pe secție m-au lăsat sa ma duc sa îl vad. Miercuri mi l-au adus in salon și de marți pana miercuri nu mi l-au schimbat cu hăinuțele mele deși ti se cere după nastere sa aduci un schimb și pamperși. Mi l-au lăsat cu pampersul de 1 zi și bineînțeles ca era plin cu de toate. Dacă nu le bagi ceva in buzunar nu vine  nici una sa îți arate cum sa schimbi un Bebeluș, cum sa îl hrănești cu biberonul, cum sa îl liniștești ….asta și pentru  ca încă nu aveam lapte…In fine, noroc ca miercuri după amiaza a venit doctorul neonatolog care mi-a explicat mai multe. Am avut de  tras și cu aducerea suplimentului la copil, pentru  ca hrănirea cu biberonul se făcea din 3 in 3 ore și de multe ori întârziau și câte 1 ora.Plângeau copilașii in salon pana ajungeau și la noi…aici  nici măcar nota 5  nu merita pentru comportament…Norocul nostru a fost ca a fost de garda doamna Dr. Adriana Zbârcea , un medic foarte cumsecade și cu experiența, care  ne aducea laptic pentru bebelusi la cerere, ținând cont de faptul ca uni bebei aveau mai multe zile, alții erau nou născuți si fiecare mânca un anumit gramaj…. Dansa  ne-a aratat și cum sa ii infășăm pentru  a se liniști. La fel si asistentul dânsei  era singurul asistent bărbat și cumsecade.

In rest când veneau alte ture trebuia sa ne pregătim cu ceva mărunțiș …Secția de neonatologie pot sa spun ca a fost la fel de curată și dotata, dimineața la ora 6 se făcea curățenie in saloane, intrau peste tine in salon când dormeai. Se aplica și reciclarea panpersilor și a restului de gunoi. Trebuia sa le pui in anumite recipiente. Aici pentru curățenie nota 10. Infirmierele la fel, super de treaba …te ajutau cu căratul bagajului in caz ca îți aducea soțul una alta pentru ca pe soți sau cunoscuți nu ii lăsau sa intre decât in curtea spitalului.

Una peste alta o experiența plăcută,  dar și grea și urâta. Am trecut psihic destul de  greu peste acea saptamana, in sensul ca îmi  doream sa plec cât mai repede și sa se facă bebelușul  bine și nopțile nedormite datorită faptului ca mi-l luau la lampa și cât stătea acolo câteva ore plângea non stop.
Aceasta este experiența mea, la acest spital nu știu dacă as mai naste urmatorul bebe,  mai ales ca doctorul  meu a ieșit la pensie..Va trebui sa  caut un  alt doctor specialist și ma voi documenta bine unde va fi următoarea maternitate aleasa sau poate ca voi reveni tot aici…

Angela

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Joi 28 Octombrie, 2021

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Bucuresti | Dr. Adriana Zbarcea | Dr. Nicolae Padeanu | Spitalul Sfantul Pantelimon Bucuresti

Articole Similare

nastere

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook