Nastere prin cezariana la Maternitatea Filantropia din Bucuresti, cu doctor Daia Tiberiu

A ramas ca revin cu un post despre experienta mea la Maternitatea Filantropia, cu doctor Daia Tiberiu.  Am nascut prin cezariana o minune de baiat la 38 de saptamani si 2 zile, cu 3500 grame si 51 cm. Doctorul m-a chemat sa fiu la 7 dimineata la spital. La poarta, nu te lasa sa treci decat tu, ca mama.

Sotul si bagajul din dotare mai asteapta la poarta. Apoi urmeaza triaj: unde completezi niste formulare legate de Covid, ti se ia temperatura, ti se da halat, botosi, masca. De acolo, daca esti programata la cezariana, te trimite in spital pentru internare. Daca nu, la policlinica. La internare, se face o ecografie sa se vada starea bebelusului, dupa va duce la salon si se asteapta operația.

Operația in sine, nu doare. Simti tot ce se intampla, dar nu doare. E un sentiment de nedescris cand auzi bebele pentru prima oara plangand. Operația de cezariana a durat in jur de 50 minute, dupa care am fost dusa la Terapie Intensiva. In mod normal, acolo se sta 6 ore dupa care te muta in salon si-ti este adus si bebelusul.

Pentru ca nu mai erau locuri in saloane, eu am fost tinuta in Terapie Intensiva pana a doua zi de dimineata. Sa aveti apa, banane si covrigei la voi, ca vi se va face foame. Apoi am fost adusa in salon si mi l-au adus pe bebe care ramane cu tine pana la plecare.

Nu am ce reprosa personalului. Se primesc bani, nu mi-a cerut nimeni dar au fost mai atenti daca am dat. Eu am dat doctorului cu care am nascut: 1000 RON, moaselor, asistentei din sala de operatie 50 RON, anestezista nu a primit si infirmierelor cate 5, 10 ron. Plus asistente de la Neonatologie.

Operatia ma doare, e groaznic cand te dai jos din pat, dar cred ca de la zi la zi, e mai bine. Pentru puii nostri facem orice. Cat sta la Neonatologie, bebe primeste supliment cu seringa, apoi san si supliment, daca e cazul. E posibil sa mai fi scapat info pentru ca sunt tare obosita. Nastere usoara si bebei sanatosi.

(Ileana, Bucuresti)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Sâmbătă 11 Iulie, 2020

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Bucuresti | Dr. Tiberiu Daia | Spitalul Filantropia Bucuresti

Articole Similare

Nastere naturala la Spitalul Helios Klinikum, din Germania

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook