Nastere Naturala la Maternitatea Brasov Aprilie 2021 Dr.Preda Mircea

Nașterea naturală te va face să simți ca poți mișca munții din loc. Ah,și ce mă bucuram când auzeam asta de la medicul meu ginecolog,pentru că îmi dădea încredere ca facem o echipă bună pentru a-l ajuta pe bebelușul meu să vină natural pe lume.

Da,există si medici care susțin nașterea naturală, unul dintre acestia  este domnul Dr. Preda Mircea de la Maternitatea Brașov. Timp de 9 luni mi-a monitorizat sarcina cu zâmbetul pe buze,cu optimism si cu bucuria că și eu imi doresc acest lucru și nu îmi e teamă. Perioada sarcinii a fost una liniștita din punct de vedere medical. Emoțional aveam de înțeles zi de zi că am nevoie de informații bune pentru a nu mă lăsa copleșită de experiențele altor femei ce au născut și cu  care  interacționam.

Am ales să îmi pun un scut de protecție.Aveam nevoie de el pentru că auzeam de prea multe ori pe zi: e groaznic să naști natural,e foarte greu să crești un copil, sau vei intra in depresie după ce naști. Primeam multe sfaturi comune,căci da,în momentul în care ești însărcinată devii un fel de obiect de studiu pentru alte femei. Și așa iată-mă în săptămâna 40 și fetița mea stătea tare bine în burtică,nici un semn de naștere, zero contracții, col perfect închis.

Medicul mi-a spus ca cezariana este ultima unealtă pe care o să o folosim și să aștept să vină la momentul ales de ea.Așa că bagajul meu de maternitate aștepta cumințel să-l înșfăcăm în orice moment. În ziua de 12 aprilie,săptămâna 41 aveam programare la control la ora 17.00.Nu am mai ajuns la el. La ora 9 dimineața, apa s-a rupt și eu imi anunțam soțul liniștită că e timpul să mergem să nasc.Eram foarte liniștiți amândoi. Mi-am zis tot drumul că voi face  echipă cu fetița mea si ca o să fie o zi memorabilă si așa a fost.

Ajunsă la maternitate, dupa ce am trecut  prin procedurile de internare, la câteva ore, medicul meu a venit să mă vadă.

-Dilatație 2,naști diseară, a zis.Ne vedem atunci!Să naștem!

Era ora 13.00,nu aveam dureri mari,travaliul era suportabil,mi-am zis că ce mai e până diseară.În tot acest timp,moașa mi-a fost alături și îmi spunea să accept fiecare contracție dureroasă pentru că așa fetița urmează cursul firesc al nașterii. Pe timpul travaliului am fost lăsată să mă mișc în salon, si să fac orice îmi face bine pentru a gestiona  contracția.

Chiar și  sa stau agățată de caloriferul din mica baie cu spatele aplecat, fără să mă certe nimeni că nu stau locului.Și am respirat si am acceptat și la ora 14.30 am simțit nevoia acută să împing mai mult și mai mult și atunci cand am fost  pusă pe masă de moașă să verifice dilatația,aceasta a exclamat: -Alina,naști,fetița vine!

Nu a fost timp nici de mutat în salonul de nașteri.De medicul meu știam că vine de  la ora 19.00 , și totuși a intrat pe ușă zâmbind și a zis: -Hai să naștem!Respiri când iți zic eu,duci aerul către copil și expiri când iți spun eu.

Și așa am făcut. Nu știu cât de tare am strâns mâna moașei care-mi masa spatele cu atâta dăruire. Auzeam o muzică bună de la Bon Jovi pe care medicul a pus-o pe smart tv ul din salon. Simțeam cum al meu corp se detașaseaza de tot ce e palpabil. Am țipat și atunci am născut fetița, și m-am născut eu ca si mama.Per total a durat cam 20 de minute, apoi  ea era la pieptul meu căutând cu gura sânul.

Am ales sa stau intr-o  rezervă single și am fost mutată după ce asistentele s-au ocupat de mine.

-Domnule doctor, va mulțumesc că ați făcut parte din poveste,am simțit cum am mișcat toți munții.

-Cu mare drag,Alina,o mare victorie azi.

La vizita de a doua zi a dânsului, am plâns, un plâns de recunoștință, că se poate să devii mamă la o maternitate de stat, fără să te simți mică, jignită,neimportantă si traumatizată. Cat am stat in acest spital,  2 zile și m-am simțit ca la hotel de lux, iar personalul indiferent de tură sau oră, erau acolo ,pentru tine, ca noua mamă.

Da, am născut natural la maternitate de stat,ușor,fără traume și susținută în totalitate de medicul meu și cadrele medicale implicate. Cireașa de pe tort e că tot aici am primit ghidajul în alăptare și merge de minune acum.Mă bucur să scriu aceste rânduri ca semn de mulțumire pentru tot ce am trăit în ziua de 12.04.2021!

Alina M.

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Vineri 27 August, 2021

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Brasov | Dr. Mircea Preda | Maternitatea Brasov

Articole Similare

Experienta Pozitiva
Experienta Placuta - aceasta poveste relateaza o experienta in general placuta despre Nașterea Naturală.
Poveste nastere

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook