Nastere naturala la Maternitatea CF2 din Bucuresti, cu domnul doctor Azdasher Naszan

Cand am ramas insarcinata, nu cunosteam niciun doctor bun, insa o prietena de-a mea mi-a recomandat sa merg la doctorul Tanase Eugen de la CF2. Nu pot sa spun ca m-am simtit foarte confortabil in preajma lui, nu prea isi dadea interesul, trebuia sa il intreb eu despre ce am de facut pe parcursul sarcinii.

La consultul de 30 de saptamani am descoperit ca am colul scurtat la 1,40 si mi s-a recomandat repaus la pat insa tot a scazut, iar la 34 de saptamani era sters deja si mi s-a facut injectie cu dexa.

Am sperat sa duc sarcina macar pana la 36 de saptamani insa dupa 6 zile m-au luat contractiile. Cand am ajuns la spital nu l-am gasit pe domnul doctor insa am fost la camera de garda unde am fost controlata si aveam dilatatie.

A fost chemat doctorul meu si reactia lui a fost „Ah, tu erai?” si l-a intrebat pe alt doctor daca se ocupa el de mine. Contractii nu aveam, doar mici crampe. Doctorul de garda, doctor Azdasher m-a internat si m-a dus la Maternitate.

Acolo desi nu aveam contractii mi-a rupt apa imediat si m-a urcat pe scaunul de nasteri si mi-a zis sa imping. Eram un pic bulversata de graba dar am incercat, degeaba, eu nu aveam nici o contractie. Atunci s-a urcat cu coatele pe burta mea sa impinga…O durere groaznica si soc. Nu ma asteptam la asa procedura, si am inceput sa tip de durere la care domnul doctor s-a rastit la mine ca de ce tip, ca nu e nimic de urlat.

De frica mai mult, nu am mai putut impinge si nu intelegeam ce vor de la mine, le ceream apa la moase, pur si simplu nu mai aveam puteri. Dar doctorul nu si nu, hai mai repede.

Totusi o moasa mi-a adus niste apa care m-a revigorat si am prins curaj sa il intreb ce vrea de fapt sa fac, el tot amenintandu-ma ca omor copilul ca nu il las sa scoata. Mi s-a spus sa imping de burta in sus cand el ma apasa si dupa un mare efort am nascut.

Fericita ca am scapat, m-am inselat, a urmat scoaterea placentei care a fost mai dureroasa. Nu tin minte cand m-a taiat jos insa cand m-a cusut a fost ingrozitor, am simtit fiecare impunsatura si ma tot miscam iar domnul doctor inca tipa la mine: „Daca te mai misti asa te las, nu te mai cos!” toata procedura de coasere a durat vreo 30 de minute. Cea mai grea durere.

Am fost mutata in salon si mi s-a adus baiatul, m-am bucurat ca totul era bine insa el avea un hematon la cap din cauza expulsiei care mi s-a spus ca se va retrage. Cat am stat in spital nu l-am vazut pe doctor, era in spital ca se plimba pe hol insa nu a venit niciodata sa ma vada, moasele se ocupau de mine.

Maternitatea era in regula, curat, doua paturi in camera, cel mai mult mi-a placut ca aveam bebele in camera din momentul in care ne puteam ridica pe picoarele.

Laptele mi-a intarziat 2 zile, ma gândesc pe baza traumei de la nastere, 2 zile am plans doar cand imi aminteam.

Asistentele erau ok, nu stateau cu mana intinsa insa primeau daca le ofereai ceva.

Recuperarea dupa nastere a fost grea, cand am plecat acasa nu mi s-a dat nici un tratament desi eu le spuneam ca am dureri jos, nici nu mi-au zis sa revin la consult. Acasa, dupa 3 zile de abia ma ridicam din pat de dureri, si am decis sa merg la urgenta dupa o saptamana.

Am fost la Universitar deoarece nu mai vroiam sa merg la acel doctor. Aici am dat de o doctorita foarte de treaba care m-a consultat si mi-a spus ca am fost cusuta cam rau si mi s-a infectat.
Trebuia sa curat zilnic cu Betadina si am urmat tratament antibiotic. In 2 zile m-am pus pe picioare.

M-a bucur ca a trecut totul si eu si bebele suntem bine. Asta e experienta mea la CF2.

(Sorina, Bucuresti)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Miercuri 21 Februarie, 2018

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Bucuresti | Dr. Azdasher Naszan | Spitalul Clinic CF2 Bucuresti

Articole Similare

Nastere naturala la Maternitatea Giulesti din Bucuresti, cu domnul doctor Enache Traian

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook