Nastere naturala la Spitalul Filantropia din Bucuresti, cu domnul doctor Safta Vaeceslav

Povestea venirii pe lume a baietelului meu începe asa…In noaptea de 2 Octombrie, mai exact pe la 22:00 m-au luat contractiile acasa, speriata, cu bagajul deja facut de cateva saptamani, sun doctorul care imi monitoriza sarcina, acesta spunandu-mi sa merg la camera de garda pentru control.

Fac repede un dus, ma imbrac si fug impreuna cu sotul la camera de garda a Spitalului Filantropia. Odata ajunsa acolo, pe la ora 23:00, stau, astept deoarece mai erau 3 gravidute inaintea mea.

Intr-un tarziu vine si randul meu, pe la ora 1:00. Ma preia medicul de garda, o domnisoara tinerica, ma consulta si imi spune sa merg acasa ca nu sunt de nascut. Ajung acasa in jurul orei 2:00…3 ore mai tarziu ma trezesc din somn cu dureri groaznice, eliminasem dopul gelatinos si simteam efectiv ca urinez pe mine, fara a ma putea controla.

Il trezesc repede pe sot si fugim la spital. Acolo ma intampina aceeasi domnisoara, doctora de garda, ma consulta si imi spune ca mi s-au rupt membranele si ca sunt de nascut. Ii spun ca am fost si acum cateva ore si m-ati trimis acasa, la care imi spune „Cine v-a trimis acasă in starea asta, sunteti de nascut.” si ii raspund „Chiar dumneavoastra” si…cateva clipe de tacere.

In secunda urmatoare il suna pe doctorul meu, domnul doctor Safta Vaeceslav, care era acasa, un super om si jumatate de ora mai tarziu era la spital. Intre timp imi face internarea si incepe chinul, adica incep contractiile. Am optat pentru epidurala, 4 doze mi s-au administrat, insa fara nici un rezultat.

10 h jumatate a durat travaliul si intr-un final sa ajung la cezariana deoarece nu puteam naste natural pentru ca riscam sa fac fisura de col. La sfatul medicului intru in sala de operatii si jumatate de ora mai tarziu am nascut un baietel de 3700 grame si 53 cm, scor Apgar 9 (era putin anesteziat din cauza epiduralei) perfect sanatos.

In momentul in care a fost adus sa ii sarut obrazul fin, am uitat de toate durerile de pana atunci. Am fost foarte multumita de personal, si in special de doctorul care mi-a monitorizat sarcina, domnul doctor Safta Vaeceslav. Instinctul de mama se naste odata cu copilul.

(N., Bucuresti)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Vineri 28 Iulie, 2017

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Bucuresti | Dr. Safta Veaceslav | Spitalul Filantropia Bucuresti

Articole Similare

Nastere prin operatie cezariana la Maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta Bacau, cu doamna doctor Grigoriu Raluca

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook