Nastere naturala la Spitalul George Trifon din Nasaud Jud Bistrita Nasaud, cu doamna doctor Tatiana Lupasco

Eu am doi copii. Am nascut in urma cu un an si jumatate mai exact in 19 August 2015 la Spitalul George Trifon din Nasaud Jud Bistrita Nasaud, cu doamna doctor Tatiana Lupasco. Eu initial mergeam la controale regulate la Bistrita la ginecologul Silvisan. In ziua de 19 am fost la control la Bistrita pentru ca asa stabilisem cu doctorul Silvisan, care era de garda la spital.

M-a consultat si mi-a spus ca dilatatia este 2cm, trebuie internare. Raspunsul meu a fost „Nu pot sa stau, nu am dureri, sunt venita cu masina, cu soacra si cu copilul de 5 ani, nu mai au cu cine merge acasa la Maieru.”

Initial m-a inteles si mi-a spus ca fac 3 ore pe drum – 1,5 dus spre casa si 1,5 inapoi la spital. Era ora 16 si mi-a spus ca pana la ora 20 nasc, fiind la a doua nastere. In drum spre casa au inceput contractiile, soacra-mea era speriata si imi urmarea gesturile. Mie nu imi era frica, ma gandeam daca nu mai pot sa opresc si nasc in masina, Dumnezeu e cu mine si mama a nascut-o pe sora mea in masina.

Am reusit sa ajung acasa, contractiile erau din cinci in cinci minute. Mi-am luat bagajele si sotul si am plecat. Stiam ca nu o sa ajung la Bistrita fiind 60 de km. Dar ma gandeam sa ma opresc la Nasaud, fiind 35 Km.

Am ajuns la Nasaud unde nu era medic ginecolog de garda. Am avut noroc, era doamna doctor Lupasco venita sa isi vada o pacienta cu cezariana. M-a internat si a mers sotul si a vorbit cu dansa. A spus „Da, raman sa o asist la nastere contra valorii de 400 lei”. Sotul i-a dat bani si a venit, m-a consultat si in 10 minute am nascut. La ora 18.40.

Copilul meu avea cordonul invartit peste mijloc de doua ori. Atunci m-am gandit ca am fost o inconstienta si putea fi cordonul invartit la gat sa imi omor copilul din incapatanare de a-mi duce familia acasa.

Conditiile din spital sunt jalnice, baie comuna pe tot etajul ginecologic, vreo 10 saloane, apa calda doar seara si dimineata. In schimb personalul ok. Si doamna doctor s-a comportat frumos dupa pretul cerut. Si asa am adus-o pe lume pe printesa noastra Adina Corina.

(Adi, Maieru)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Miercuri 8 Februarie, 2017

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Dr. Iuliu Silvesan | Dr.Tatiana Lupasco | Nasaud | Spitalul Orasenesc Nasaud

Articole Similare

Nastere prin operatie cezariana la Maternitatea Braila cu doctor Andoniu Cristinel

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook