3 factori care pot determina un rezultat eronat al testului de sarcina

Testele de sarcina disponibile in farmacii dar si in magazine la preturi accesibile, se pot utiliza in siguranta acasa iar rezultatul are de obicei un nivel de precizie foarte ridicat.

Care sunt insa acele situatii in care putem avea un rezultat eronat al testului de sarcina?

1. Atunci cand nu asteptam suficient de mult pentru a face testul de sarcina. Specialistii ne recomanda sa il facem dupa data probabila a menstruatiei, daca aceasta intarzie sa apara, nu mai devreme. Pentru a efectua testul se utilizeaza urina. Testul identifica nivelul de hCG prezent in urina, care nu apare decat la femeile insarcinate. Daca sarcina nu a depasit o anumita vechime, testul va iesi negativ, desi femeia este insarcinata.

2. Atunci cand citim rezultatul prea devreme. Mai ales in cazul celor care nu au trait experienta unui test de sarcina pozitiv. A doua liniuta nu apare atat de repede, se evidentiaza treptat si are o culoare roz (sau bleu) pal, nici pe departe atat de evidenta ca linia de test. In primele minute este posibil ca testul sa arate ca unul negativ, ulterior, incepand sa apara si liniuta roz care confirma existenta unei sarcini.

3. Atunci cand asteptam cateva ore pana la citirea rezultatului. Durata medie indicata este intre 5 si 10 minute. Dupa cateva ore, rezultatul afisat este posibil sa fie eronat.

Data publicarii: Duminică 21 Mai, 2017

Categorie: Sarcina

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook