Posibila sarcina extrauterina

Intrebare – Rebeca: Ieri am facut o ecografie transvaginala. Motivul a fost durerea puternica de pelvis cu o seara inainte + voma. Pe rezultatul ecografic scrie:
Uter in AVF, 67/41, moderat congestiv
Endometru hiperplazic 16 mn

Trompa stg crescuta Ovar stg moderat congestiv 34/29mm
Si pe tot parcursul ecografiei doctorul spunea ca mucoasa uterina e foarte mare si e foarte mare.
E posibil sa fiu insarcinata si sa nu se fi vazut? Testul de sarcina e negativ si in 2 zile ar trebui sa inceapa urmatoarea menstruatie. Am 22 de ani. Ultima menstruatie: 7 noiembrie.

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Exista posibilitatea sa fi aparut o sarcina extrauterina si sa nu se fi vazut la ecograf. Chiar daca testul de sarcina a iesit negativ, cel mai bine ar fi sa faceti analiza beta hcg pentru a fi 100% sigura. Daca analiza iese negativa, sigur nu sunteti insarcinata. Mucoasa uterina se va subtia la menstruatie, insa ramane de investigat ce se intampla cu acea trompa marita. Cel mai bine ar fi sa faceti o noua ecografie transvaginala dupa ce se termina menstruatia.

Data publicarii: Marți 11 Decembrie, 2018

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook