Antibioticele cresc riscul de avort spontan

Antibioticele administrate la inceputul sarcinii au rolul de a trata diverse infectii. Specialistii au constatat o legatura intre anumite clase de antibiotic cum ar fi macrolide, chinolone, tetracicline, alte antibiotice comune si cresterea riscului de avort spontan.

Concluziile sunt trase din rezultatele unui studiu efectuat in Quebec. Intre anii 1998 si 2009 s-au cules informatii de la circa 8702 femei cu varste intre 15 si 45 de ani, care au trecut printr-un avort spontan in primele 20 saptamani de sarcina. Expunerea la antibiotice in primul trimestru a fost identificata la 1428 dintre ele. Cauzalitatea nu este complet clarificata, infectia care a dus la administrarea antibioticului avand si ea un rol.

Din acest motiv, specialistii recomanda in primul rand evitarea infectiilor si a altor factori de risc care ar putea duce la administrarea de antibiotice in timpul sarcinii, pentru a nu contribui la cresterea riscului de avort spontan.

Data publicarii: Marți 9 Mai, 2017

Categorie: Sarcina

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook