Plante si alimente interzise in timpul sarcinii

 

Ceaiurile sunt cotate ca fiind benefice pentru toata lumea, dar gravidele ar fi bine sa se fereasca de urmatoarele plante medicinale:

1) Coada soricelului deoarece prin substante amare continute are o actiune emenagoga si poate declansa avortul spontan si ciclul.

2) Obligeana stimuleaza contractiile uterine, efect similar avand ardeiul iute.

3) Cimbru contine ulei esential, actionand ca stimulant uterin, emenagog.

Cu efecte similare fac parte din lista plantelor interzise gravidelor: pelinul, patrunjelul, salvia, feriga, levantica, inul si floarea patimilor.

Daca inainte de sarcina, femeia obisnuia sa-si faca o cana cu ceai pentru a calma dureri sau a obtine un efect diuretic sau laxativ, acum trebuie sa fie de doua ori mai vigilenta.

Exista riscul unui avort spontan si in cazul consumului exagerat de cafea si de ceai negru (3-4 cani pe zi). Gravida va consuma rar peste oceanic, pentru ca exista riscul contaminarii cu mercur din cauza poluarii excesive a mediului, de asemenea fructele vor fi spalate bine pentru eliminarea pesticidelor. Fripturile in sange si micii prezinta risc de infectii cu E.coli si salmonela, sarea suprasolicita rinichii, dulciurile in exces pot declansa un diabet de sarcina care se rasfrange si asupra fatului.

Alimentatia benefica pentru gravida cuprinde: cereale, lactate, legume, fructe, oua, carne si foarte putine grasimi si dulciuri.

(Autor: Elena Stan)

Data publicarii: Sâmbătă 1 Ianuarie, 2011

Categorie: Sarcina

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook