Bebe 10 luni cu nerv optic atrofiat

Intrebare Florentina:Dacă bebe născut la 27 de săptămâni , a avut o hemoragie intraventriculara gr3-4 , probleme cu auzul , la ochii nu a avut nici o problema pana la 10 luni când ni sa spus ca are nervul optic atrofiat ? Ce este de făcut ?Isi pierde vederea ? El mai are și o spasticitate.Multumesc!

Raspuns:

Dr. Roxana Cozubas
Dr. Roxana Cozubas Medic Primar Oftalmolog, Doctor in Stiinte Medicale cu experienta in consultatiile de oftalmologie pediatrica http://roxanacozubas.com
Din pacate, orice compresiune care duce la pierderea fibrelor nervului optic si la atrofia lui, este ireversibila. Daca doriti sa stiti in ce masura a fost afectat, se poate face o examinare PEV/ERG la Infosan (se investigheaza nivelul de transmitere al informatiei prin nervul optic catre creier).
Sanatate multa!
Dr Roxana Cozubas

Data publicarii: Duminică 22 August, 2021

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook