Bebelus 3 luni cu scaun foarte rar!

„Buna ziua. Bebelus de 3 luni.. are scaun foarte rar. A stat 9 zile fără sa facă și i am pus un supozitor.. in 30 de secunde după administrare l a dat afara întreg și a avut și scaun.
Pana la 2 luni a fost hrănit mixt, si avea scaun la 2 zile.
De o luna este alaptat exclusiv, a refuzat pur și simplu biberonul și de atunci mănâncă doar la sân. De atunci și scaunele foarte rare. Suptul este eficient.. înghite mereu.
In greutate a luat doar 500gr in luna in care a fost alaptat. Medicul pediatru mi a spus ca este și foarte activ și de aceea ia mai puțin in greutate. Își mișca picioarele și este foarte vesel, face răsuciri, “înoată” in aer.. nu plânge de foame, burtica nu e tare, nu este agitat.. doar ca are gaze..uraaaat mirositoare.
Sa i suplimentez cu lapte praf? Deși eu doresc sa alăptez.
Pot încerca un probiotic? Bifido baby e Ok?
Bebe a avut 3,5 kg la naștere, la ieșirea din spital a avut 3,2 iar in prezent are 6 kg la 3 luni și o săptămâna.
Ma sperie puțin treaba cu scaunul rar.
Multumesc!”

Raspuns:

Dr. Ana Stefanescu
Dr. Ana Stefanescu Medic Primar Pediatru https://doctoritadecopii.ro
Un copil exclusiv alaptat are voie sa aiba scaun si la 14 zile, fara sa ne ingrijoreze. Asa ca pentru moment nu as recomanda tratament, mai ales nu supozitor care in timp, folosit frecvent, poate determina „stergerea reflexului” de defecatie.
La diversificare ar trebui sa se amelioreze.
Da, puteti folosi Bifido Baby dar mai mult de atat nu as incerca.
Greutatea pare in regula pentru varsta lui, desi cel mai corect ar fi sa o evaluam in functie de lungime, nu de varsta. Dar nu cred sa fie o problema nici daca este mai inalt – este totusi o greutate foarte buna.
Deci nu as recomanda supliment de lapte praf.
Multa sanatate!

Data publicarii: Marți 5 Octombrie, 2021

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook