Chist pe ovar

Intrebare – Florina: Am 22 de ani si recent, in urma unui control de rutina, mi-a fost descoperit un chist pe ovarul stang…chist care, conform doamnei doctor care mi-a efectuat eco tranvaginala, avea 4.6 cm si ocupa peste 80% din suprafata ovarului. Mi-a recomandat sa-mi fac Scor Roma si sa revin cu rezultatul.

M-am panicat…am plans si am cerut si alte pareri. Intamplarea a facut sa am programata si o eco abdominala la 3 zile distanta. La eco abdominala, doamna doctor a vazut un chist pe uter si nimic pe ovar.

A doua zi am mers la o alta eco transvaginala…chist de 0,9 cm pe uter, ovare micropolichistice, imagine anecogena, alungita de 1,8 cm pe ovarul stang (posibil chist ovarian in rezolutie).

Sunt derutata si speriata, in acelasi timp…Nu stiu ce sa cred si ce drum sa urmez…Cum ar trebui sa procedez?! Niciunul dintre medicii la care am mers nu mi-a recomandat un tratament, nu am primit sfaturi, nu m-a linistit si nici lamurit nimeni cu nimic…

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Avand in vedere ca imaginea de pe ovar este pe cale sa dispara, este posibil sa fi avut vreun chist functional, care de obicei dispare de la sine. Cel mai bine ar fi sa va linistiti, asteptati sa treaca urmatoarea menstruatie dupa care faceti o noua ecografie transvaginala, pana in ziua a 14-a a ciclului menstrual. Orice este sub 3 cm prin definitie nu este chist.

Data publicarii: Vineri 6 Octombrie, 2017

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook