Chist pe ovarul drept

Intrebare – Mirela: Acum o jumatate de an am fost la un control ginecologic si mi s-a spus ca am un chist de 4,5 pe ovarul drept. Eu nu aveam nici menstruatia regulata, imi venea la 3 luni.

Dupa ce mi s-au dat niste pastile de reglare hormonala pe care a trebuit sa le iau 3 luni de zile nu am mai avut probleme cu menstruatia, imi vine regulat. Eu doresc sa fac copii si nu pot sa raman insarcinata, ce pot face?

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Daca incercati de mai putin de 1 an sa ramaneti insarcinata, este posibil sa aveti nevoie de mai mult timp. De cele mai multe ori, cu rabdare, in 12 luni veti reusi sa obtineti o sarcina. Daca in schimb dupa 1 an nu se intampla nimic, atunci este nevoie cel putin de un set initial de investigatii, ce ar trebui sa verifice ovulatia, starea trompelor uterine si spermograma partenerului. In cazul dvs, avand in vedere ca ati avut in trecutul apropiat probleme cu functia ovarului, ar trebui sa se inceapa cu investigarea ovulatiei.

Data publicarii: Duminică 27 Martie, 2016

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook