Dilatatie renala la fat, observata la ecografie

Intrebare – Alina: Am 31 de ani si sunt insarcinata, la prima sarcina, in 22 de saptamani. Am facut morfologia si mi s-a spus ca la rinichiul stang, fetita are dilatatie pielocaliceala bilaterala predominant stanga 0,75. Sunt tare ingrijorata. Peste 3 saptamani merg din nou la doctor. Ce parere aveti? Am citit tot felul de pareri. Va multumesc.

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Dilatatia de 7.5 MM la fetite este importanta si intr-adevar ar trebui verificata din nou peste cateva saptamani. Nu este o dilatatie exagerata, deci nu ne asteptam sa gasim vreo malformatie flagranta. Exista posibilitatea sa existe o particularitate care sa ingreuneze evacuarea urinei, iar acestea de obicei se trateaza cu succes dupa nastere. Exista insa posibilitatea sa nu fie absolut nimic, pur si simplu sa se fi întâmplat sa fie mai dilatat rinichiul acum, iar peste 3 saptamani sa fie perfect. Pana la nastere nu aveti altceva de facut decat sa tineti sub observatie, si orice ar fi, nu are cum sa fie ceva grav.

Data publicarii: Luni 12 Octombrie, 2020

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook