Hipotiroidia autoimuna si aparitia unei sarcini

Intrebare – Roxana: Buna ziua, am o menstruatie care apare la 26 de zile, dar care tine cam 10-12 ( in primele 2 zile picura, dupa care am 3 zile mai abundent pe perioada zilei, noaptea foarte putin) dupa care urmatoarele zile ma tine cu picaturi. Am probleme cu glanda tiroida – hipotiroidie autoimuna in tratament cu euthyrox de 100.

Imi doresc inca un bebe si nu reusec, am mers la ginecologie toate sunt bune si frumoase numai bebe nu apare si nici menstruatia nu se regleaza. Ma puteti ajuta cu un sfat in legatura cu menstruatia, care ar putea fi cauza? Multumesc!

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Cel mai probabil un dezechilibru hormonal in contextul problemei cu tiroida. Avem nevoie de cateva analize in primele zile ale ciclului menstrual sa vedem de unde vine problema. De asemenea este nevoie de o ecografie transvaginala facuta pana in ziua a 14-a a ciclului menstrual pentru a vedea daca nu cumva a aparut vreun polip endometrial (acestia dau de obicei sangerare prelungita si infertilitate).

Data publicarii: Duminică 27 Martie, 2016

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook