Insarcinata a patra oara

Intrebare – Ana: Buna seara, sunt insarcinata a patra oara am 23 de saptamani si de trei zile am avut scaune foarte moi apoi au incetat si au aparut contractii la interval de 20 minute si tin cate doua minute ca durata. Iar cand zic contractii ma refer la dureri de spate de pelvis si senzatie de urinat si de scaun insa cand ma duc la toaleta ma duc degeaba iar cand stau asezata pe toaleta simt o presiune foarte mare in zona pelvisului.

As dori sa stiu daca risc sa nasc prematur. Precizez faptul ca primul copil l-am nascut la 36 saptamani, al doilea la 40 saptamani si al treilea la 38 saptamani insa la ultimii doi am avut risc de nastere prematura si am facut tratament. Daca se declanseaza travaliul acum intre 24 si 28 saptamani poate trai? Am uitat sa va zic ca am si o scurgere gelatinoasa transparenta si apare dupa aceste contractii. Va multumesc!

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Din cate imi spuneti riscul de nastere prematura este foarte ridicat. Este necesar sa va consulte imediat un medic in regim de urgenta si sa verifice colul uterin, in cazul in care este nevoie sa poata interveni cu un tratament. Din pacate fatul la 23 saptamani are sanse minime de supravietuire.

Data publicarii: Duminică 27 Martie, 2016

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook