Mesele la 4 luni

Intrebare – Flavia: Buna ziua, am un baietel de patru luni, crestere normala in greutate numai ca el a fost alaptat la san (la cerere) timp de doua luni, dupa care nu am mai avut lapte si am trecut pe cel praf.

Numai ca domnisorul nostru nu doreste din trei in trei ore ba chiar continuu daca s-ar putea el nu ar avea nimic de obiectat, intrebarile ar fi urmatoarele: De ce? Este ceva in neregula? Ar trebui sa fac ceva in legatura cu asta ?

Raspuns – Andreea Rusu: La varsta lui sunt necesare in jur de 6 mese/zi. La fiecare masa aproximativ 150 ml de lapte, in total pentru 24 de ore, 900 ml lapte. Daca dezvoltarea sa este normala, nu sunt alte semne si cantitate pe care o mananca se apropie de aceste medii, cel mai probabil este mai „gurmand”. Va puteti sfatui cu medicul pediatru daca puteti sa ii oferiti la anumite intervale apa sau ceai si foarte important – de care anume. Pana la 6 luni, teoretic copilul are nevoie numai de lapte, dar fiind vorba despre formula, poate medicul va considera ca il va ajuta si altceva.

Data publicarii: Vineri 8 Aprilie, 2016

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook