Scurgeri maronii la doua luni dupa nastere

Intrebare – Bianca: Ma numesc Bianca si am 31 de ani. Am nascut acum 2 luni si in urma cu 2 saptamani am avut o scurgere rosiatica, despre care doctorul la controlul de dupa nastere, mi-a zis ca este normal, sa nu-mi fac griji. Astazi in schimb am avut niste scurgeri maronii destul de intense. Mentionez ca alaptez (o data pe zi ii dau completare biberon) si de o saptamana iau anticonceptionale care nu afecteaza alaptarea. Care ar fi cauza si ce ar trebui sa fac? Va multumesc!

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Scurgerea rosiatica de acum 2 saptamani a fost normala, uneori se mai intampla. La pacientele care iau contraceptiv progesteronic in timpul alaptarii (singurul care este permis), uneori mai apar scurgeri maronii de mai mica sau mai mare intensitate.

Aceste scurgeri sunt absolut imprevizibile, apar oricand, tin oricat si sunt de abundenta variabila, depinde de la persoana la persoana. Pentru a reduce la minim riscul aparitiei acestor scurgeri, trebuie sa luati pastila la aceeasi ora in fiecare zi, cu grija sa nu uitati.

Daca cumva scurgerile persista si sunt peste un nivel acceptabil atunci va trebui sa faceti un nou control, eventual sa schimbati metoda de contraceptie.

Data publicarii: Duminică 6 Iunie, 2021

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook