Testul citologic

Intrebare – Florentina: Am primit rezultatul de la testul citologic si am unele nelamuriri, desi doamna doctor mi-a zis ca totul este OK, in afara de infectia cu Gardnerella totul este OK.

Rezultatul este :
Celule epiteliale scuamoase superficiale si intermediare etalate in placarde si izolat.
Granulocite neutrofile morfologic normale.
Lactobacili absenti.
Haemophilus Gardnerella vaginalis prezent

Concluzie:
CII / Modificati reactive benigne ale celulelor epiteliale scuamoase pe fond inflamator specific cu Haemophilus vaginalis.

N.L Fara aspecte dis-/neoplazice (NILM – Negativ pentru leziuni intraepiteliale sau maligne).

Ma puteti ajuta si dumneavoastra cu o interpretare? Mentionez ca pentru Gardnerella mi-a dat tratament cu Fluomizin comprimate vaginale 6 zile, si Zanocin de 400mg 5 ZILE /1 per zi si eu si sotul.

Mentionez ca am 38 ani si 2 nasteri naturale. Va multumesc anticipat.

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Rezultatul este bun, in sensul ca la nivelul colului nu s-au identificat celule precanceroase. Totusi, pe lame s-a observat din intamplare prezenta Haemophilus vaginalis. El nu provoaca nimic grav, doar ca daca se descopera ar trebui tratat (ceea ce s-a si intamplat in cazul dvs). Sunteti in afara oricarui pericol.

Data publicarii: Miercuri 8 August, 2018

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook