Tratament candida.

Buna ziua! Am fost la medic in urma simptomelor de uscaciune, mancarime si usturime, ulterior am observat si o zgarietura/fisura in zona intima. Mi s-a facut un control si o recoltare a secretiei vaginale, iar pana la venirea rezultatelor mi s-a prescris Cicatridina ovule.
Din analiza a rezultat Candida Albicans-Prezent. Mi s-a prescris Nistatina ovule si Clotrimazol crema, dar nu am inceput tratamentul cu ovule deoarece am observat ca antifungiograma a iesit astfel:
Rezistent: Nistatin
Sensibil: Amfotericina, Econazol, Flucitonazol, Fluconazol, Ketoconazol, Miconazol
Inteleg eu gresit sau mi-a fost prescris eronat Nistatina ovule? Acest medicament nu contine nistanin, la care bacteria a iesit rezistenta?
Este in regula sa iau Econazol sau ce mi-ati recomanda si pentru ce perioada de timp? Multumesc anticipat!

Raspuns:

Dr. Silviu Istoc
Dr. Silviu Istoc Medic specialist Obstretica-Ginecologie, Chirurgia ginecologica minim invaziva, Medicina Materno-Fetala https://www.dristoc.ro

Pentru situația dvs ar fi mai potrivitun tratament cu fluconazol 150 mg o singură pastilă oral doza unică, și econazol ovule 5 zile. Este posibil ca ovulele cu nistatina sa nu dea rezultate la dvs.

Data publicarii: Luni 29 Noiembrie, 2021

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook