AmNascutAcolo.ro sprijina Revolutia Rozelor 2018: Miscarea globala a femeilor impotriva violentei obstetrice

A treia editie a campaniei de informare din cadrul Revolutiei Rozelor se desfasoara in perioada 19-25 noiembrie 2018 in Romania, cu scopul de a aduce in atentia publicului nerespectarea drepturilor femeii la nastere dar si pentru a scoate din taboo experientele negative sau traumatizante ale gravidelor la nastere.

Aceasta miscare pacifista a fost initiata de Jesusa Ricoy in 2011 si in prezent cuprinde 30 de tari in care desfasoara independent actiuni de constientizare a lipsei de respect si a violentei obstetrice in contextul sarcinii, nasterii si perioadei postpartum, in data de 25 noiembrie a fiecarui an.

Anul acesta in Romania, pentru prima data, echipa Revolutiei Rozelor implica o mare parte din cei care activeaza in domeniul nasterii: moase, consilieri in alaptare, educatori prenatali si doule.

Directia din acest an urmareste dialogul intre femei, intre gravide si cei ce activeaza in domeniul nasterii, intre toti cei implicati si cadrele medicale.

Echipa Revolutiei Rozelor din Romania invita femeile sa participe prin completarea sondajului de campaniesi sa postarea pe pagina oficiala de facebook “The Roses Revolution – Revolutia Trandafirilor” raspunsul la intrebarea “Cum imi doresc sa fie nasterea mea?” impreuna cu hastagurile de campanie #stopviolentaobstetrica si #rosesrev. Raspunsul poate lua forma unei poze, unui text, unui video, sau orice alta modalitate de exprimare.

De asemenea se vor distribui online materiale informative despre sarcina, nastere si drepturile femeii in aceste momente importante. Pe parcursul campaniei, femeile care au suferit o experienta traumatizanta la nastere, pot duce un trandafir roz la institutia unde s-a intamplat pentru a incepe procesarea emotionala a experientei de atunci si pentru a obtine pentru sine o finalitate impaciutoare.

Pe data de 25 noiembrie, toti participantii sunt invitati sa isi modifice poza de profil sau coverul de pe facebook cu trandafirul campaniei Roses Revolution in semn de solidaritate.

Invitam pe aceasta cale si reprezentantii presei si mass-media sa se implice in aceasta campanie aducand-o in atentia publica.

Pentru mai multe informatii, puteti contacta reprezentantul media al echipei Revolutiei Rozelor:

Ditta Depner
Telefon: 0744 641 558
www.dittadepner.ro

Monica Neda
Telefon: 0746 166 906

Data publicarii: Duminică 25 Noiembrie, 2018

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook