Societatea Romana de Obstetrica si Ginecologie solicita vaccinarea gravidelor si a femeilor care alapteaza

Societatea Romana de Obstetrica si Ginecologie solicita vaccinarea gravidelor si a femeilor care alapteaza, pentru Coronavirus, in conditiile in care specialistii au recomandat acestor categorii sa nu se vaccineze, deoarece nu exista nici un fel de teste care sa demonstreze siguranta.

Mai exact, solicitarea facuta de Societatea Romana de Obstetrica si Ginecologie este adresata autoritatilor, de a nu restrictiona accesul acestor categorii de femei la vaccinarea anti-Covid19.

Solicitarea vine in contextul in care mesajul oficial referitor la vaccinarea gravidelor si a femeilor care alapteaza a fost:

Nu se cunoaste daca vaccinul traverseaza placenta sau se excreta in laptele matern. Deoarece aceste date trebuie completate de studii mai ample, efectuate la om, vaccinul NU este recomandat de rutina femeilor gravide sau pe parcursul alaptarii. Categoriile cu risc extrem de crescut cum ar fi gravide cu tratamente imunosupresoare, cu malformatii cardiace severe, transplant de organ sau gravidele aflate in prima linie de tratament a bolnavilor de COVID-19, pot discuta cu medicul in vederea vaccinarii.

Potrivit medicului Hafi Rahimian, femeile gravide si cele care alapteaza se supun unor riscuri mai mari, daca se imbolnavesc. El a mentionat ca riscurile in urma administrarii vaccinului sunt aceleasi, ca pentru toata populatia.

„Putem să ne gândim și pentru alăptare, pentru că sunt femei care au născut. Da, ele pot fi vaccinate. (…) Vaccinul nu poate să afecteze copilul, ba dimpotrivă, dacă mama are anticorpi, anticorpii produși în sângele mamei, prin lapte pot trece și la copil, să le dea o imunitate în plus”, a declarat, luni, medicul Hadi Rahimian pentru Antena 3.

Data publicarii: Miercuri 20 Ianuarie, 2021

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook