Calitatea apei pe care o consumam – importanta pentru sanatatea intregii familii

Indiferent daca locuiti la bloc sau la casa, atunci cand in familie apar copiii, intrebarile “Este bine sa bea apa de la robinet? Este bine sa le gatesc copiilor cu aceasta apa?” se transforma intr-o adevarata dilema.

Este important ca apa pe care o consuma intreaga familie sa corespunda criteriilor de potabilitate. Ce inseamna apa potabila? Apa care folosita pentru baut sau gatit nu pune in pericol sanatatea celor care o consuma.

Criteriile sunt foarte bine definite prin intermediul unor parametri organoleptici, fizico-chimici si microbiologici reglementati legal.

Exista analize ale apei pe care le putem face la cerere, si care pot detecta probleme ce tin gust, miros, culoare, turbiditate, pH, conductivitate, dar si prezenta unor nitrati, nitriti, amoniu, bacterii coliforme, bacterii E Coli.

Consumul unei ape care nu corespunde testelor poate provoca probleme digestive dar si alte probleme de sanatate grave. Apa cu nitrati si nitriti peste limita admisa este foarte periculoasa pentru sugari, putand duce la situatii foarte grave: nitritii se fixeaza pe molecula de hemoglobina (raspunzatoare pentru schimbul oxigen-dioxid de carbon in cursul respiratiei) si o blocheaza. Rezultatul este asfixierea datorata methemoglobinemiei.

Specialistii de la Laboratorul pentru testarea apei Unilab ne sfatuiesc sa solicitam doua tipuri de analize pentru a verifica potabilitatea apei: analiza fizico-chimica si analiza microbiologica a apei.

Laboratorul Unilab ofera gratuit recipientele pentru prelevarea probelor si consultanta atat inainte de recoltare cat si dupa. Rezultatele, care ne arata cat de buna este apa pentru consum, sunt gata in 7 zile si se pot primi pe e-mail.

Pentru mai multe detalii despre analizarea apei, va recomandam sa accesati site-ul Laboratorului Unilab – unilab.ro

Pentru consultanta si detalii despre analizele apei, puteti contacta Laboratorul Unilab la numarul de telefon 031 822 03 06 sau la e-mail office@unilab.ro.

Special pentru comunitatea AmNascutAcolo.ro, Unilab ofera o reducere supriza, daca mentionati la telefon sau pe e-mail parola “promo online”.

Data publicarii: Duminică 2 Septembrie, 2018

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook