Cartea ,,alcoforado. o poveste” face dreptate unei femei lasata sa astepte mai bine de 350 de ani

Povestea de dragoste dintre calugarita portugheza Mariana Alcoforado si ofiterul francez Noël Boutonde Chamilly a ramas captiva in chihlimbarul memoriei colective intr-un mod tragic, retinand doar deznadejdea tinerei calugarite, care ar fi fost, dupa o „reteta” clasica, sedusa si abandonata.

In cartea ,,alcoforado. o poveste” veti gasi povestea care face, in sfarsit, dreptate iubirii vinovate a celor doi. Si nu doar iubirii lor, ci si Iubirii.

Povestea este scrisa de Lucian Vasilescu si cuprinsa intr-o carte inteligenta (smartbook™), care face legatura instant intre volumul tiparit si mediul online. In paralel cu lectura unei carti unice, folosind smartphone-ul si o aplicatie gratuita de scanare a codurilor QR, puteti vedea – pe telefon sau pe un smartTV – materiale video inedite, fotografii realizate de autor in timpul documentarii pentru scrierea acestei carti, totul insotit de muzica lui Nicu Alifantis, un fado compus pe versurile lui Luis de Camões.  Un concept editorial original marca Integral™. Cartea poate fi comandata online de pe www.eIntegral.ro

Datorita muzicii, pozelor si filmarilor facute pe urmele personajelor, experienta cititorului va fi una exceptionala.

Cele cinci scrisori pe care calugarita i le-a scris iubitului, scrisori traduse in cele mai multe dintre limbile pamantului, refac drumul de la speranta la deznadejde al femeii indragostite si nimeni, pana acum, n-a fost interesat sa afle daca lucrurile stau intr-adevar asa – daca francezul i-a tradat dragostea, daca a abandonat-o unei dureri care a invesmantat-o pana la moarte.

Despre nefericita dragoste a calugaritei portugheze, ferecata intre zidurile Manastirii Ordinului Sfanta Clara – Nossa Senhora da Conceiçao din Beja, si ofiterul francez s-a scris foarte mult, dar niciodata asa.

Dincolo de toate acestea, cartea este si un omagiu pe care autorul il aduce Portugaliei, taram unde, atunci cand respiri, e ca si cum ai adulmeca o femeie frumoasa – dupa cum spune unul dintre personaje.

Data publicarii: Miercuri 9 August, 2023

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook