Cartea care te va tine cu sufletul la gura – ,,Iubire interzisa”, un love story est european

Romanul ,,Iubire interzisa” de Stelian Turlea este un love story est european. El si ea au o relatie de iubire in timpul facultatii dar in ciuda sentimentelor puternice ajung sa se desparta si fiecare merge mai departe pe alt drum. Deciziile pe care le iau ii indeparteaza unul de celalalt definitiv si nu mai pastreaza deloc legatura ani de zile. Dar nu peste mult timp, totul avea sa ia o turnura neasteptata.

Petru Sala devine cercetator stiintific la un institut-fantoma, acolo unde se fac „sinteze” pentru un ministru niciodata vizibil, si Maria, traducatoare la acelasi institut. Au un sef comun care ii coordoneaza si ii invita sa colaboreze, asa ajung sa interactioneze.

Se reintalnesc deci, in mod surprinzator, 20 de ani mai tarziu, la institutul la care lucreaza amandoi, intr-o perioada dificila – ultimii ani ai dictaturii comuniste. Ea este casatorita si are un copil, iar el nu rezista si se reindragosteste nebuneste de femeia care il fascinase in urma cu mai bine de 20 de ani.

Stelian Turlea conduce simplu si subtil istorisirea, alternand persoana a treia cu persoana intai (in cazul acesta naratorul este Petru Sala). Cum se vede intreaga poveste de dragoste din perspectiva Mariei nu vom afla nicio­data, iar aceasta omisiune face femeia „enigmatica”, in traditia prozei romanesti.

Maria traieste cea mai mare dilema a vietii sale si se trezeste prinsa intre statutul de mama si femeie maritata si sentimentele profunde si vechi pentru Petru, care devin mai arzatoare ca oricand.

Maria nu rezista tentatiei si iubirea lor se consuma din nou, dar vor afla cititorii din carte care va fi deznodamantul de data aceasta.

Stelian Turlea este autor a treizeci si unu de romane, noua carti pentru copii, unsprezece de publicistica. Cartea de fata este al OPTULEA roman publicat de Editura Integral. Multe dintre cartile sale sunt disponibile si pe eIntegral.ro

 

Data publicarii: Joi 6 Aprilie, 2023

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook