,,Leonardo si furtuna emotiilor”, cartea scrisa de Roxana Andreea Rusu, cu prefata de Dan Negru, care dezvolta inteligenta emotionala a copiilor

,,Leonardo si furtuna emotiilor” este un smartbook pentru dezvoltarea inteligentei emoționale a copiilor, lansat in anul 2021 la Editura Integral.

Cartea, scrisa de Roxana Andreea Rusu, contine povesti educative ce pot fi lecturate acasa sau la scoala, foarte multe activitati pentru dezvoltarea inteligentei emotionale ce pot fi utile cadrelor didactice, dar si materiale informative, ce pot fi accesate de parinti și profesori cu un simplu telefon mobil, scanand QR-urile din carte, cu ajutorul unei aplicatii gratuite.

Prefata cartii este semnata de realizatorul TV Dan Negru, care argumenteaza importanta inteligentei emotionale pentru educatia copiilor, mentionand ca ,, generatiile de azi sunt asemeni robotilor, au uniforme si doar cei care reusesc sa treaca de bariera asta vor fi lideri.”

Cum contribuie dezvoltarea inteligentei emotionale la educatia copilului?

Pentru dezvoltarea sa armonioasa  si transformarea sa intr‑un adult cu succes pe plan personal si profesional, nu sunt de ajuns notiunile care se pot învata la scoala. Un IQ academic bun ar trebui sa fie completat de dezvoltarea inteligentei emotionale si a abilitatilor soft (optimismul, simtul umorului, automotivatia, spiritul de echipa, asumarea responsabilitatii, capacitatea de a face fata stresului, spiritul de initiativa, abilitatile de negociere, gandirea critica, increderea in sine).

Cartea ,,Leonardo si furtuna emotiilor” pune accentul pe importanta inteligentei emotionale, adica pe:

  • modul in care copilul este capabil de a‑si intelege, controla si exprima emotiile,
  • modul in care este capabil sa empatizeze cu cei din jur,
  • modul in care creeaza, gestioneaza si menține relatiile cu ceilalti.

Chiar daca inteligenta cognitiva este un factor important pe parcursul academic, inteligenta emotionala este cea care ajuta copiii sa se descurce in perioadele stresante, fie ca este vorba despre evaluari scolare, transformarile si provocarile de toate felurile din adolescenta, probleme familiale, schimbari neasteptate sau posibile situatii de bullying.

David Caruso spunea: Este foarte important de inteles ca inteligenta emotionala nu este opusul inteligentei congnitive, nu este triumful inimii asupra mintii, ci este intersectia unica a celor doua.

Cartea ,,Leonardo si furtuna emotiilor” poate fi comandată online de pe site-ul Editurii Integral www.eIntegral.ro si din majoritatea librariilor online din România.

Data publicarii: Marți 14 Martie, 2023

Categorie: Educație

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook