Cartea cu povesti antibullying „Andrei si Pietricica Prieteniei” disponibila acum si in magazinul Bebelind.ro

Cartea „Andrei si Pietricica Prieteniei”, cu povesti antibullying si povesti educative, scrisa de Roxana Andreea Rusu, psihopedagog si fondatoarea site-ului AmNascutAcolo.ro, este acum disponibila pentru comenzi online si in magazinul cu produse pentru copii Bebelind.ro!

BebelindParintii pot comanda cartea odata cu jucarii, bijuterii, hainute pentru copii si multe alte produse, disponibile pe Bebelind.ro

Bullying inseamna o actiune care produce injurii celorlalti, efectuata in mod repetat, care se poate manifesta prin agresivitate fizica sau psihologica si prin producerea unor daune emotionale.

Fenomenul a ajuns la cote alarmante si in Romania, manifestandu-se atat in locurile de joaca, cat si in gradinite si scoli.

Conform datelor furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, Romania este in prezent pe locul 3 la nivel european, in clasamentul tarilor cu cele mai multe situatii de bullying consemnate.

Roxana Andreea Rusu: „Nu exista o solutie magica impotriva bullying-ului, insa ceea ce putem face in calitate de parinti si cadre didactice este de a oferi in permanenta copiilor modele pozitive de atitudine si ocazii de a-si dezvolta empatia fata de toate fiintele si fata de natura.

Sa ii stimulam sa indrageasca lectura si activitatile care le dezvolta bunul simt, respectul, inteligenta, imaginatia si compasiunea. Sa-i indemnam sa inteleaga si sa protejeze natura.

Prin discuții libere, povesti si joaca putem preveni foarte eficient bullying-ul. Povestile au rolul de a dezvolta empatia copilului in raport cu natura, oamenii din jur si toate viețuitoarele, contribuind astfel la combaterea comportamentului de tip bullying.”

Data publicarii: Miercuri 15 Aprilie, 2020

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook