,,Piatra mea Albă: Dan Andrei Aldea”, cartea hibridă publicată de editura Integral, s-a născut dintr-o poveste de dragoste

Piatra mea Albă: Dan Andrei Aldea, publicată de editura Integral, este o carte hibridă. În structura acesteia sunt încorporate atât lucrări ale autoarei Dana Andrei Aldea – proză, poeme, imagini textuale, grafică –, cât și extrase autentice din dialogurile purtate online, prin emailuri și mesaje pe Messenger, între Dana și Dan, urmând firul unei minunate povești de dragoste, de la prima întâlnire virtuală până la desăvârșirea înfloririi.

Cartea poate fi comandată online de pe www.eIntegral.ro, cu livrare în toată lumea.

O parte consistentă a cărții o constituie cele trei capitole dintro lucrare scrisă de Dan Andrei Aldea, lucrare pe care acesta a decis să nu o publice niciodată. Prin voința autoarei și cu acordul fiicei lui Dan Andrei Aldea, această selecție (capitolele Moartea lui Socrates I, II, III) este prezentată acum în premieră absolută, oferind publicului și specialiștilor o perspectivăi mpresionantă și surprinzătoare asupra concepției artistului despre muzică, artă în general, despre istoria civilizației și despre nevoia popoarelor de ași inventa idoli.

Piatra mea Albă: Dan Andrei Aldea este un smartbook care, pe lângă textele autorului și cele peste două sute de fotografii din arhiva familiei Andrei Aldea, cele mai multe prezentate publicului pentru prima dată, include și 37 de QRuri, ce deschid poarta către conținutul online, accesibil în exclusivitate cititorilor cărții de față.

Prin scanarea cu un telefon inteligent, puteți accesa, sau proiecta pe un smart TV, 34 de înregistrări audiovideo relevante pentru măiestria artistică a muzicianului Dan Andrei Aldea, pentru concepția lui interpretativă și componistică, pentru marile sale realizări în domeniul orchestrațiilor și aranjamentelor muzicale.

Alte două QR-uri introduc montaje video cu imagini din concerte, imortalizate de fotografi amatori și profesioniști, majoritatea publicate pe siteuri sau în publicații cunoscute, unele de notorietate, altele mai puțin, dar la fel de importante.

Acum câțiva ani, editorul i-a trimis lui Dan Andrei Aldea un mesaj, propunândui să publice o carte despre el, despre muzica și despre viața lui. Răspunsul a fost dezarmant: „Tot ceea ce putea fi spus – sa spus. Iar ceea ce nu sa spus – chiar nu poate fi spus”. Acum știm că mai erau foarte multe lucruri de spus despre muzicianul, creatorul, omul de cultură și omulpurși-simplu Dan Andrei Aldea și această carte o demonstrează cu prisosință.

Data publicarii: Joi 28 Septembrie, 2023

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook