,,Leonardo si furtuna emotiilor”, o noua carte cu povesti si activitati pentru dezvoltarea inteligentei emotionale semnata Roxana Andreea Rusu

,,Leonardo si furtuna emotiilor”, noul smartbook semnat Roxana Andreea Rusu si publicat la Editura Integral, a fost lansat pe 24 martie la Targul Radio Romania Gaudeamus.

Proiectul este realizat cu sprijinul Secom Romania si contine povesti si activitati educative pentru dezvoltarea inteligentei emotionale.

Continutul este potrivit pentru copii cu varste intre 4 si 14 ani, putand fi utilizat si la scoala, de cadrele didactice, ca baza pentru ateliere de dezvoltare personala, cercuri de lectura sau in saptamana Scolii Altfel.

Toate povestile si activitatile sunt ilustrate color, desenele fiind realizate de Octav Ungureanu. Povestile prezinta noi aventuri ale lui Leonardo si prietenilor sai. Adultii pot accesa materiale informative despre inteligenta emotionala, cu un simplu telefon mobil, scanand cu ajutorul unei aplicatii gratuite QR-urile din carte.

Roxana Andreea Rusu, autoarea cartii:

,,Pentru dezvoltarea armonioasa a copilului si transformarea sa intr-un adult cu succes pe plan personal si profesional, nu sunt de ajuns notiunile care se pot invata la scoala. Un IQ academic bun ar trebui sa fie completat de dezvoltarea inteligentei emotionale si a abilitatilor soft (optimismul, simtul umorului, automotivatia, spiritul de echipa, asumarea responsabilitatii, capacitatea de a face fata stresului, spiritul de initiativa, abilitatile de negociere, gandirea critica, increderea in sine).

Cartea de fata pune accentul pe importanta inteligentei emotionale, adica pe:

* modul in care copilul este capabil de a-si intelege, controla si exprima emotiile,

* modul in care este capabil sa empatizeze cu cei din jur,

* modul in care creeaza, gestioneaza si mentine relatiile cu ceilalti.

Chiar daca inteligenta cognitiva este un factor important pe parcursul academic, inteligenta emotionala este cea care ajuta copiii sa se descurce in perioadele stresante, fie ca este vorba despre evaluari scolare, transformarile si provocarile de toate felurile din adolescenta, probleme familiale, schimbari neasteptate sau posibile situatii de bullying.”

Cartea poate fi precomandata de la Editura Integral, accesand www.eIntegral.ro si in curand va fi disponibila in retelele nationale de librarii, online si offline.

Este a patra carte educativa lansata de psihopedagog Roxana Andreea Rusu la Editura Integral, dupa povestile antibullying din ,,Andrei si Pietricica Prieteniei”, cartea ,,Eu si Virusul Hai Hui” ce contine povestea care explica pandemia pe intelesul copiilor si ,,Aventurile lui Leonardo”, smartbook-ul cu povesti si activitati pentru dezvoltarea soft skills.

,,Leonardo si furtuna emotiilor” a avut lansarea la Targul Radio Romania Gaudeamus si ulterior la Targul Libfest, dupa ce anul trecut, smartbook-ul ,,Aventurile lui Leonardo”, lansat tot la Radio Romania Gaudeamus, s-a bucurat de aprecierea parintilor si a profesorilor, bifand un Loc 2 in topul general al tuturor cartilor pentru adulti si copii, la categoria ,,Cea mai ravnita carte”. Practic, a fost cartea pentru copii care a primit cele mai multe voturi din partea publicului!

Data publicarii: Sâmbătă 3 Aprilie, 2021

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook