Ce este rahianestezia?

 

Rahianestezia este cel mai frecvent tip de anestezie utilizat la nasterea prin operatie de cezariana. Presupune injectarea unui anestezic in canalul rahidian.

Efectul este foarte rapid si pacienta nu isi va mai simti partea inferioara a corpului: picioarele si abdomentul inferior.

Ca si tehnica, rahianestezia se face printr-o singura injectie cu un ac gros denumit trocar la nivelul coloanei lombare, dupa instituirea unei perfuzii intravenoase. Pacienta sta pe marginea mesei de operatie in sezut sau pe o parte. Acul tubular patrunde intre doua vertebre si prin el este introdus un ac fin pana cand lichidul cefalorahidian refuleaza. In acel moment este injectat anestezicul.

Nu este o procedura dureroasa fiindca este realizata dupa o mica anestezie locala.
Durata medie a anesteziei este de doua ore si jumatate.

Efectele adverse sunt foarte rare si pot aparea in timpul anesteziei sau dupa aceea, in primele 24 de ore: greturi, varsaturi, ameteala, dureri de cap.

Data publicarii: Joi 29 Noiembrie, 2012

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook