Experienta cutremuratoare relatata de o mamica internata la Spitalul Louis Turcanu din Timisoara

Alisa povesteste experienta de cosmar pe care a trait-o la Spitalul Louis Turcanu din Timisoara:

„Louis Turcanu sau ‘inchisoarea’ ANTI-ALAPTAT in care am stat cateva zile. DEGEABA.

Dupa ce l-am nascut pe Lucas, a avut cateva chestii care mie (exagerat de grijulie de fel) mi-au pus cateva semne de intrebare. Ca sa nu lungesc povestea inutil, dupa lungi documentari si intrebari la diversi medici, am fost trimisa catre Spitalul Louis Turcanu, unde avea sa ne vada cel mai bun medic, dupa spusele multora. Nu despre acest medic ‘cel mai bun’ vreau sa va povestesc, ci despre spital.

Spitalul Louis Turcanu e definitia pura a inchisorii si cea mai vehementa institutie anti-alaptat. Te intoarce in timp cu vreo 100 de ani ca si conditii si cu vreo 2000 de ani ca si comportament al personalului.

Cand am ajuns acolo, am fost intampinata de o doctorita care mi l-a luat din brate si l-a dus intr-o incapere unde nu aveam voie sa intru. Mi-a spus ca il va aduce dupa ce ii vor recolta analizele. Lucas a inceput sa raga, cu toata puterea lui de bebelus de o luna.

In timp ce copilul imi ragea, pe mine ma bloca o blestemata de usa sa ajung la el si ma rugam frenetic la Dumnezeu sa fie un doar cosmar din care sa ma trezesc. Cred ca m-a ascultat partial, pentru ca toate zilele care au urmat au fost un cosmar fara intrerupere.

Am fost poftita in salonul unde urma sa dorm, in timp ce mi se explica ca mai sunt 2 femei internate pe acelasi pat si va trebui sa ne descurcam cumva. Nu vreau sa insist foarte mult asupra camerei care era o combinatie intre ghena de gunoi si adapost de boschetari. Din toata povestea conteaza prea putin cum doarme mama.

Important era copilul. Si pentru Lucas as fi dormit si pe strada daca stiam ca asta imi va aduce niste raspunsuri. Doar ca….

Nimeni nu alapta acolo. Mamele erau niste roboti trimisi catre camera de muls la ora fixa. Nu stiu de ce se mulgeau, ca oricum copiilor li se incalzea lapte praf. Stiu doar ca se mulgeau la program si ma intrebau obsesiv de ce nu fac si eu asta.

Copiii ne erau hraniti la ore fixe. Din 3 in 3 ore. Lucas e alaptat exclusiv si la cerere, asa ca orele la care ma obligau sa il hranesc nu coincideau cu foamea lui.

Il auzeam de multe ori prin pereti cum urla de foame si bateam la usa, plangand, si rugand asistentele sa ma lase sa imi alaptez puiul. Mi se raspundea de fiecare data, cu sictir, ca nu e programul de masa si nu am voie sa tot bat la usa. Asa ca ma intorceam in pat, cu inima stransa, si imi puneam plapuma pe urechi sa nu il mai aud plangand.

Cand se facea ora ‘mesei’ alergam catre el si de fiecare data il gaseam dormind. Nu o sa stiu niciodata daca adormea de la atata plans, daca adormea de foame sau daca il indopau cu lapte praf.

Cert e ca am fost certata de N ori ca refuz sa ii dau lapte praf. Era o chestie ciudata aici. Desi copilul meu avea 5 kilograme la 1 luna si eram acolo pentru cu totul alta problema, atat asistentele cat si doctoritele ma puneau sa ii fac proba suptului si incercau sa ma convinga ca are nevoie de lapte praf si ‘nu se satura’.

O asistenta chiar a incercat sa imi explice vreo 10 minute ca un copil trebuie alaptat la un program, ca doar si noi mancam la program. Chiar si o infirmiera a trantit o data sticla cu lapte praf langa patutul lui si a ridicat tonul la mine ca TREBUIE sa il dau, ca asa a primit indicatii.

Am urlat, am plans, am chemat medici si am cerut sa imi fie respectat dreptul de a alege cu ce imi hranesc copilul. DEGEABA. De la masa de 00:00 pana la cea de 06:00 nu mai aveam voie sa ii vedem. El era obsinuit sa bea laptic de doua, trei ori pe noapte, asa ca nici nu imi pot imagina ce se intampla in orele alea. Asistentele imi spuneau de fiecare data ca ‘a dormit dus si nu i-a fost foame’.

Pentru ca am tot facut nazuri, la un moment dat a venit o infirmiera si mi-a spus sa imi fac bagajele pentru ca voi fi mutata la subsol. Un tatic ce era pe coridor in vizita si a auzit discutia, mi-a spus sa insist sa nu ma mute, pentru ca ‘jos’ e groaznic si acolo sunt duse de obicei tigancile. Asta a fost chiar pe final, cand am fost psihic atat de obosita incat nici macar problema rasismului nu mi-a mai parut nasoala.

Desi parea monitorizat la niste aparate, acestea nu inregistrau si de cate ori piuiau, asistentele spuneau ca trebuie resetate, pentru ca ‘asa mai fac ele uneori’. Asadar, pe partea medicala, desi ne vazusera ‘cei mai buni medici’ am plecat de acolo fara niciun raspuns.

Din tot sufletul, va recomand sa aveti grija atunci cand alegeti spitalul in care sa va fie consultat copilul. Nu acceptati sa va fie drepturile calcate in picioare si faceti intotdeauna publice neregulile.

Desi am fost o saptamana ca in transa si nu am luat nicio masura, am simtit nevoia sa expun aici problema. Experienta mea la Louis Turcanu din Timisoara a fost de un infinit de ori mai rea decat am reusit sa o relatez in cateva cuvinte scrise pe graba.

86696116 2802634843339349 1763591194681540608 nAm avut noroc ca in zilele ce au urmat am ajuns la Spitalul de Copii din Sibiu, un spital extraodinar cu medici minunati si conditii de hotel. Tot respectul pentru echipa de acolo care ne-a redat increderea in sistemul medical.❤️

In rest, rusine administratiei Spitalului din Timisoara si tuturor celor care lucreaza acolo si nu dau doi bani nici pe mame, nici pe copii. De la mic la mare sunt defecti si ar trebui schimbati, cu totii.

Atasez si o poza cu schimbul de replici dintre mine si doctorita ‘cea mai buna din Timisoara.’ La o zi dupa externare, Lucas inca nu imi parea ok, asa ca i-am scris. Raspunsul ei chiar a fost dezolant.

P.S: intamplarea a fost in luna decembrie. Nu am dat numele nimanui pentru ca nu vreau sa fac rau cuiva anume, imi doresc doar sa se ia masuri si sa se indrepte lucrurile.”

In cazul in care Spitalul Louis Turcanu din Timisoara doreste sa publicam un drept la replica, ni-l poate transmite la editor@amnascutacolo.ro

 


Targul Mami si Bebe – eveniment 100% online!
Vouchere, Reduceri si Gratuitati de la zeci de magazine online pentru copii, mamici si gravide.
15 februarie- 15 aprilie
Viziteaza-l AICI!

Data publicarii: Vineri 21 Februarie, 2020

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook