Metoda calendarul chinez pentru a prezice sexul copilului!

Alegerea numelui copilului și curiozitatea cu privire la sexul viitorului membru al familiei sunt aspecte de bază ale perioadei de pregătire pentru sosirea unui nou-născut. Metoda calendarul chinez pentru a prezice sexul copilului este una dintre cele mai vechi cunoscute. Cu toate acestea, rămâne o întrebare dacă această metodă are o bază științifică reală sau este doar o superstiție tradițională. În acest articol, vom explora mai profund Metoda Calendarului Chinez pentru a prezice sexul copilului și să vedem dacă există vreo bază logică în spatele acestei metode.

Cand a aparut metoda calendarul chinez pentru a prezice sexul copilului?

Metoda Chineză pentru a prezice sexul copilului are o istorie impresionantă ce se întinde pe mai multe secole. Este cunoscută sub mai multe denumiri, cum ar fi Calendarul Chinez al Nașterilor sau Diagrama Chineză a Nașterilor. Iată câteva detalii specifice legate de istoria acestei metode:

  1. Originea în Dinastia Qing: Metoda Chineză a avut originea în China imperială, în timpul dinastiei Qing, care a domnit între 1644 și 1912. În acea perioadă, se credea că sexul copilului este influențat de factori cosmologici și astrologici.
  2. Un Memento Popular: De-a lungul secolelor, această metodă a devenit un memento popular în rândul familiilor chineze. A fost transmisă din generație în generație ca o tradiție culturală și o modalitate de a anticipa sexul viitorului copil.
  3. Bazată pe Calendare Lunare: Metoda se bazează pe calendarul lunar chinezesc, care diferă de calendarul solar utilizat în lumea occidentală. Calendarul chinezesc are două componente importante: vârsta mamei la momentul concepției și luna  concepției.

Este important să se sublinieze că, deși Metoda Chineză are o istorie lungă și interesantă, nu are o bază științifică solidă și nu ar trebui să fie folosită în locul metodelor medicale pentru a determina sexul copilului cu precizie.

 

Cum funcționează metoda calendarul chinez pentru a prezice sexul copilului?

Metoda Chineză se bazează pe un calendar special care îmbină vârsta mamei la concepție și luna concepției. Calendarul oferă previziuni pentru sexul copilului: fete sau băieți, pentru fiecare combinație de vârstă și lună. Spre exemplu, conform acestei metode, dacă o femeie are 28 de ani în momentul concepției și concepe într-o lună Iunie, ar avea șanse mai mari de a avea un băiat. Regăsiti mai jos informațiile:

Metoda Chineză nu este susținută de cercetările științifice moderne și este adesea considerată o formă de divertisment sau o tradiție culturală. Mai mult, variante diferite ale calendarului pot duce la rezultate contradictorii.

Cercetătorii care au analizat calendarul chinez pentru nașteri au concluzionat că aceasta nu are o bază științifică solidă și că rezultatele sunt întâmplătoare. Factorii biologici, precum cromozomii sexuali, determină sexul copilului, iar acești factori nu pot fi influențați de calendarul chinez.

Asadar aceasta metoda pentru a prezice sexul copilului poate fi o tradiție interesantă și distractivă, dar nu ar trebui să fie luată în considerare cu seriozitate în luarea deciziei legate de sexul copilului. Pentru a afla sexul copilului cu o precizie ridicată, este recomandat să consultați un medic specialist și să faceți o ecografie sau un test genetic. În cele din urmă, sexul copilului este o surpriză minunată și valoroasă în viața oricărei familii, indiferent de metodă sau tradiție.

 

Data publicarii: Vineri 13 Octombrie, 2023

Categorie: Blog

Articole Similare

Metoda calendarul chinez pentru a prezice sexul copilului!

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook