Oua contaminate cu substanta toxica in Europa

 

Sute de mii de oua au fost retrase de pe piata dupa ce in urma controalelor de rutina au fost depistate contaminate cu o substanta toxica, denumita Fipronil. Primul lant care a reactionat si s-a mobilizat pentru a evita o eventuala criza alimentara a fost Lidl.

Lidl Germania a retras Joi toate ouale de pe rafturi. Se pare ca provenienta lor este din Olanda, tara in care de asemenea au fost retrase ouale, iar intreaga Europa a intrat in alerta. Ancheta este in curs de desfasurare dupa ce in presa germana au aparut informatiile ca substanta toxica ar proveni din Romania. ANSVSA s-a autosesizat si a demarat controale amanuntite.

In acelasi timp, consumatorii romani sunt asigurati ca nu au de ce sa se ingrijoreze deocamdata.

Fipronilul, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii este considerat periculos pentru om, in special pentru rinichi, ficat si tiroida, fiind interzis in Uniunea Europeana.

(sursa: Observator.tv)

Data publicarii: Luni 7 August, 2017

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook