Bonurile fiscale din magazine, toxice pentru copii si gravide

Toate mamicile au auzit de Bisfenol-A, este acea substanta care nu se utilizeaza pentru productia recipientelor de plastic speciale pentru bebelusi, tocmai din cauza efectelor negative puternice asupra sanatatii. De obicei pe ele se mentioneaza Free BPA, lucru care semnaleaza ca nu contin aceasta substanta toxica.

Bosfenol -A (sau BPA) este un compus organic, descoperit in anul 1891 de catre chimistul rus Alexandr Dianin, folosit in fabricarea anumitor mase plastice si rasini epoxy.

Bisfenolul A este un disruptor endocrin, care poate imita caracteristicile hormonului numit estrogen, si s-a demonstrat prin anumite studii pe animale, ca poate cauza efecte negative asupra sanatatii. Mai exact, accest compus imita foarte bine structura hormonului estradiol, cu abilitatea de a se lega si activa acelasi receptor al estrogenului ca si hormonul natural, producand dezechilibre hormonale si probleme neurologice.

Un raport al Administratiei Alimentelor din SUA (FDA), din anul 2010, avertizeaza asupra unor posibile riscuri asupra fetusilor si copiilor, iar in acelasi an, Canada a devenit prima tara care sa declare BPA un compus toxic. Uniunea Europeana, Canada, si mai recent SUA, au interzis folosirea BPA-ului pentru producerea de biberoane. Insa substanta este folosita inca pentru o gama larga de produse.

Unul dintre obiectele cu care intram zilnic in contact si care contine Bisfenol – A ce poate fi usor absorbit prin piele este banalul bon fiscal, primit pentru cumparaturi din magazine.

Printre efectele unei concentratii de Bisfenol – A patrunsa in organism in mod constant sunt: probleme legate de reproducere, precum si anomalii in dezvoltarea creierului. Aceste probleme de dezvoltare a creierului pot aparea chiar din faza intrauterina.

Cei care lucreaza in banci sau sunt casieri sunt expusi cel mai mult unui asemenea pericol, mai sustin specialistii americani. Ei recomanda spalarea mainilor dupa ce o persoana atinge un bon primit de la magazin.

Gravidele si copiii ar trebui sa evite complet atingerea bonurilor fiscale pentru a nu se expune riscurilor.

Data publicarii: Joi 25 Septembrie, 2014

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook