Prajituri delicioase in Postul Pastelui? Este posibil!

Anul acesta Postul Pastelui a inceput pe 27 Februarie si se va termina pe 15 Aprilie. “A tine post” inseamna a te abtine in aceasta perioada de la alimente de origine animala (carne, oua, lapte, branzeturi, unt, untura si derivate). Produsele de origine animala sunt numite „de dulce” si sunt interzise in timpul postului.

Pe langa semnificatia religioasa, postul are si un efect benefic asupra organismului din punct de vedere al sanatatii. De multe ori organismul este supraincarcat de o alimentatie haotica, bazata pe proteina animala peste masura. Astfel postul are efect detoxifiant si purifiant iar organele principale, cum ar fi rinichii, ficatul, care de obicei “filtreaza” impuritatile din mancarea pe care o alegem, au timp sa se refaca.

Postul este benefic pentru toata lumea, insa in mod special ajuta persoanele care sufera de anumite boli cum ar fi cele cardiovasculare, diabet si tulburari ale metabolismului. Pentru ca in post organismul se echilibreaza, scad trigliceridele, iar greutatea are tendinta de a reveni la normal in cazul persoanelor supraponderale.

Din aceste motive, la finalul perioadei de post oamenii se simt mai tineri si mai plini de energie. Pielea capata stralucire bucurandu-se de toate vitaminele din ingredientele vegetale bogate in nutrienti. Calitatea somnului se imbunatateste, chiar si problemele digestive obisnuite tind sa dispara.

Se pare ca nici sistemul imunitar nu este neglijat, ultimele studii aratand faptul ca in timpul postului celulele stem ale organismului sunt stimulate sa produca noi celule albe. Astfel bariera in fata infectiilor se intareste.

logo ostrawCe ne facem insa in acele momente in care apar poftele de ceva “bun”. Retetele clasice se bazeaza intr-o proportie covarsitoare pe ingrediente cum ar fi ouale sau untul.

Din fericire exista si altfel de deserturi. Cum sunt dulciurile de la cofetaria OstrawVegan. Fiind bazate pe retete 100% vegane, ele pot fi consumate si in post. In plus, sunt si foarte sanatoase pentru ca toate ingredientele folosite sunt naturale.

Atat bomboanele cat si prajiturile sau torturile Ostraw Vegan nu contin ingrediente de origine animala, zahar, indulcitori artificiali, coloranti, conservanti sau alte tipuri de E-uri pentru savoare, culoare sau o mai buna conservare.

Culorile, gustul si parfumul prajiturilor se datoreaza exclusiv minunatelor ingrediente pline de nutrienti cum ar fi: unt de cocos, unt de cacao, fructe liofilizate, miere, curmale, cacao raw, stafide, nuci, caju, migdale, turmenic, suc si coaja de lamaie bio, etc.

Dulciurile Ostraw Vegan nu contin nici faina, astfel pot fi consumate in siguranta si de persoane cu intoleranta la gluten.

Iata cateva exemple de torturi delicioase ce pot fi consumate in timpul postului:

Tortul cu Zmeura – Contine: zmeura, migdale, stafide, caju, unt de cacao, miere.

tort zmeura

Tortul Tirawmisu – Contine: migdale, curmale, unt de cacao, miere, tarate de psyllium, vanilie, sare, cacao, cicoare.

Tirawmisu

Tortul cu vanilie – Contine: nuca, curmale, carob, caju, unt de cacao, pudra de vanilie, turmenic, cacao, miere.

tort Vanilie

Data publicarii: Marți 4 Aprilie, 2017

Categorie: Blog

Articole Similare

blank

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook