Cum procedati dupa ce copilul a fost intepat de o albina

Vara, intepaturile de albine, viespi sau bondari sunt deosebit de frecvente. Cand esti in vacanta, la plaja de exemplu sau intr-o zona de munte cu multe flori, riscurile de a fi intepat cresc din cauza numarului mai mare de albine.

Intepatura este dureroasa, locul poate amorti si daca este vorba despre brat sau picior pot aparea funicaturi sau zvacnituri. Locul se inroseste si se umfla. Intepaturile sunt in majoritatea cazurilor inofensive insa pot deveni periculoase in functie de particularitatile fiecarei persoane si de asemenea in functie de varsta, copiii fiind mai predispusi riscurilor. Reactiile la toxina patrunsa in corp apar la 4 din 1000 de cazuri si includ: prurit, urticarie, dispnee, wheezing, greata, dureri de burta sau chiar soc anafilactic.

In cazul in care copilul este intepat de o albina, iara cum ar trebui sa procedati:

* In primul rand examinati rapid locul si asigurati-va ca ati scos acul. Apoi sunati urgent la 112 si comunicati cand a fost intepat, varsta copilului si locul in care va aflati.

* Daca aveti posibilitatea aplicati comprese reci pana la venirea echipajului.

* Daca vi se pare mai practic si puteti, mergeti la cel mai apropiat cabinet medical.

* Medicul va examina locul, si va adresa cateva intrebari.

* Copilului i se va verifica tensiunea arteriala. Tratamentul consta in administrarea unui medicament antialergic injectabil pentru a preveni o reactie alergica la intepatura ce poate avea efecte foarte grave, chiar deces. Tratamentul administrat la timp reduce la minim aparitia reactiilor periculoase, cu risc vital.

* In ziua respectiva copilul nu va avea voie sa manance sarat si pe locul intepaturii se vor aplica comprese reci.

[youtube height=”315″ width=”500″ align=”none”]http://www.youtube.com/watch?v=VND5gPJCtLI[/youtube]

Data publicarii: Miercuri 18 Iunie, 2014

Categorie: Copii

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook