Este bine sa inlocuim zaharul cu indulcitor in meniul copilului?

Daca adultilor li se recomanda sa inlocuiasca zaharul cu un indulcitor, atunci este necesar sa recomandam si copiilor acelasi lucru? Da, este o intrebare buna. Aceasta masura este necesara in cazul in care copilul este prea gras pentru varsta lui. Dar, daca are o corpolenta normala, nu exista un motiv pentru a-i scoate cele cateva bucatele de zahar de la micul dejun.

Pentru a limita consumul zilnic (aceasta recomandare priveste toata familia), se pot prepara deserturile cu edulcoranti.

Atunci cand alcatuiti meniurile copiilor trebuie sa aveti grija:
– sa evitati supraincarcarea hranei cu glucide rele, pentru a nu destabiliza metabolismul;
– sa evitati combinatiile alimentare contra naturii, care slabesc organismul si genereaza
numeroase probleme de sanatate.

(sursa: LaBucatarie.ro)

Nu uitati faptul ca exista pe piata o serie de indulcitori cu efecte nocive mai mari decat zaharul, cum ar fi aspartamul, nerecomandat pentru copii.

Cel mai sanatos indulcitor pentru copii este extractul natural de Stevia Rebaudiana. De asemenea, puteti utiliza in prajituri si torturi mix-uri in care sa includeti curmale, vor indulci si vor da preparatului o aroma deosebita.

Data publicarii: Vineri 23 August, 2019

Categorie: Copii

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook