IQ-ul influentat de greutatea copilului la nastere

Se pare ca indicele de inteligenta al copilului (IQ-ul) este influentat pe termen lung si de greutatea la nastere. Un amplu studiu danez publicat in jurnalul „Pediatrics” releva faptul ca bebelusii care se nasc cu o greutate sub 2,5 kg au un IQ ceva mai scazut pana la maturitate, fata de cei care au o greutate normala (intre 2,5 kg si 4 kg).

“Exista consecinte cognitive pe termen lung ale greutatii pe care fiecare prunc o are la nastere, iar acestea nu se diminueaza pe parcursul inaintarii in varsta. Am constatat ca asocierea dintre greutatea la nastere si coeficientul de inteligenta este stabila inca de la inceputul vietii de adult si pana la varsta mijlocie.”, a declarat autorul principal al studiului, Trine Flensborg-Madsen de la Universitatea din Copenhaga.

Cei care au o greutate mai mare la nastere, intre 3,5 kg si 4 kg, se bucura de cel putin 5 puncte in plus la testele nivelului de inteligenta, efectuate la varstele de 28 de ani si ulterior la 50 de ani.

Data publicarii: Duminică 21 Mai, 2017

Categorie: Copii

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook