Trusoul bebelusului necesar in maternitate

Bucuria unui nou-nascut si emotiile fac ca ultima perioada a sarcinii sa fie potentata cu tot felul de lucruri; pregatirile sunt in toi, atat cele emotionale, cat si cele care tin de amenajarea camerei copilului de exemplu, de noua rutina de imediat si hainutele.

Oricat de pregatita ai fi pentru evenimentul cel mai mare din viata ta, nu strica niciodata sa mai parcurgi o lista cu cele necesare, mai ales daca esti la prima nastere. Azi iti vom vorbi despre hainutele necesare bebelusului, atat in spital, cat si la iesirea din spital.

Intai de toate, ar fi bine sa verifici cu spitalul daca iti permite sa aduci hainute de acasa pentru perioada in care ramaneti acolo. Daca iti permite, atunci e bine sa fii pregatita cu cateva piese cheie:

1. o paturica;
2. un prosop pentru bebelusi, bun absorbant;
3. body-uri care se pot imbraca cu bebe culcat, din acelea care au capse in partea din fata. Aceste modele se vor dovedi mult mai practice deoarece in primele luni de viata, bebe-mic nu isi poate sustine capsorul si il vei putea imbraca astfel, mai usor;
4. caciulita;
5. pantalonasi sau salopetele, preferabil cu botosei atasati;
6. manusi, nu neaparat pentru a-l proteja de frig, cat pentru a-l impiedica sa se zgarie. Unghiutele cresc foarte repede, sunt ascutite si exista riscul de accidente;

Pregateste inca un rand din aceste produse si pentru iesirea din spital si mai adauga un pled sau o paturica pe care sa o pui pe scoica/scaunul de masina. In primele zile de viata nu este indicat sa expui pielea la razele solare, vant, praf sau alte elemente poluante deoarece pielea lor este foarte sensibila. Iti poti adauga in bagaj si o batista sau altceva similar cu care sa ii acoperi, daca vremea impune acest lucru, si sa ii protejezi ochisorii.

Este bine ca pielicica lui sa fie acoperita in totalitate, indiferent de anotimp, insa adapteaza aceasta garderoba la temperatura de afara – nu exagera cu imbracamintea si fii atenta la senzatiile tale: daca tie iti este frig sau cald si lui bebe-mic ii este frig, respectiv cald. Vara toate aceste piese vor fi subtiri, iar iarna, mai groase.

Bebelusii cresc repede si trebuie sa ne gandim si la durata de folosire a pieselor vestimentare, insa nu este cazul sa ii iei hainute mult prea mari pentru spital; bebelusii arata ciudat imbracati in ceva foarte mare fata de dimensiunile lor. Tine cont totusi ca bumbacul intra aproape intotdeauna la apa, mai ales daca il vei spala la temperaturi mai mari. Fibrele isi pot reveni la calcat, dar nu in totalitate.

Este recomandat sa folosesti hainute pentru trusoul bebelusului din bumbac moale sau din alte fibre naturale, care lasa pielea sa respire. Inainte de a pleca la spilal, nu uita sa speli toate aceste produse si sa le calci cu abur!

Noi am gasit aceste produse necesare pentru trusoul bebelusului in maternitate intr-un magazin online recent deschis, cu livrare oriunde in Romania. Livrarea este gratuita la comenzile de minim 99 lei. Produsele de pe www.HaineCopii.com.ro sunt fabricate in Romania, au preturi cumpatate si sunt cat se poate de dragalase si practice. Retine-l pentru ca ar putea sa-ti fie mai util si comod online, avand atat de multe lucruri de facut in ultima perioada a sarcinii, dar si in primii ani de viata ai lui bebe.

Data publicarii: Luni 4 August, 2014

Categorie: Copii

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook