Nastere Cezariana Maternitatea Buftea Februarie 2021 Dr. Massawi Tarig

Bună ziua! Am adus-o pe lume pe micuța mea în urmă cu 6 luni. Aveam teroare cand auzeam de nașteri și de spitale de stat,fiindcă stiam de la alte mamici ca au trecut prin experiențe nu tocmai ok din cauza personalului medical.

Dar,totuși,am născut la stat si daca ar fi sa nasc iar, tot acolo m-as duce! Mai exact la Maternitatea Buftea.

Am nascut prin cezariana cu domnul Dr. Massawi Tarig, un medic si un om extraordinar, care mi-a transmis toata calmitatea lui si care m-a ajutat sa am o naștere perfecta, ajutat de personalul medical si ceilalti medici de la maternitate.

Povestea a inceput intr-o dimineață de februarie, in care  micuța a ales să vină pe lume. Foarte speriată l-am sunat pe domnul doctor care era în drum spre spital si m-a îndrumat unde anume sa ajung pana vine dânsul.

Ajunsă la Maternitatea Buftea, mi-au facut testul covid ,m-au consultat si m-au trimis în sala de travaliu. Din anumite motive, am nascut prin cezariana. Pregătirea pt cezariana a fost cât se poate de ok, asistentele au făcut ce aveau de facut cu grija, iar cand imi era frica si le rugam sa se oprească, se opreau. Aici ma refer la  procedurile de montare a sondei,a branulei etc.

Dupa aceea am fost dusa  în sala de operație, unde au așteptat să mă așez eu cum pot ca sa ma poata anestezia. Nu m-au grăbit si am fost informata legat de fiecare detaliu la  efectuarea  anesteziei, pentu a nu ma speria.

Domnii doctori care erau în sala s-au prezentat si au fost foarte draguti, ma refer la doamna neonatolog  Dr. Oana Neața si domnul Dr. Matei, șeful secției de obstetrica ginecologie.

Pe parcursul operației am vorbit fara rețineri cu personalul medical, ceea ce m-a facut sa nu imi fie deloc frică. Țin minte că dupa ce au scos bebelina, le-am zis ca ma simt ca la un spital privat🤭😅

Am fost dusă dupa operatie in noaptea aceea pe ATI insa nu am fost uitată acolo, din contra, mi s-au administrat calmante, iar eu n-am simtit nicio durere dupa cezariana. A 2a zi doamnele infirmiere m-au ajutat sa ma mobilizez, cu grija si fara sa ma forțeze, iar eu m-am pus foarte repede pe picioare. Mi-au adus fetita pe la ora 10:00  si am fost învățată cum sa alaptez, sa o tin in brate, si sa o schimb. La primul copil fiind, nu ma descurcam deloc si trebuia sa le chem mereu pe doamnele asistente sa ma ajute sa o schimb. Seara cand mi-au adus-o nu m-am simtit in stare sa am grija de ea, asa ca dansele au luat-o la neonatologie, fără nicio  supărare.

Am nascut vineri, iar luni am fost externata. Noaptea cand nu aveam somn doamnele asistente veneau  si mai stateau de vorba cu noi, pentru a mai trece timpul. Am stat in camera cate 2 mamici si bebeii nostri. Înainte de externare doamna doctor  neonatolog ne lua pe fiecare mămică in parte si discuta cu noi, iar infirmiera m-a ajutat cu bagajele si copilul, si m-a condus până afara la poarta, unde ne aștepta tatăl micutei.

Pentru mine  a fost o naștere cat de poate de ușoară, fara dureri si cu recuperare rapidă, asta datorita si profesionalismul personalului medical. Dacă cineva se poartă frumos si te încurajează, treci altfel prin situații grele. Iar cei de la Maternitatea Buftea au stiut cum sa gestioneze situația si cum sa se poarte cu o proaspătă mămică. Si da,este spital de stat,dar nu se compara cu alte spitale, curățenia,personalul,mâncarea, totul la superlativ.

Maria

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Miercuri 8 Septembrie, 2021

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Bucuresti | Dr. Alexandru Matei | Dr. Oana Neata | Dr. Tarig Massawi | Maternitatea Buftea

Articole Similare

buftea

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook