Nastere Cezariana Spitalul Regina Maria Baneasa Iulie 2021 Dr. Dan Strajean

Am ales să nasc în sistem privat , deoarece domnul Dr. Dan Strajean care mi-a urmărit întreaga sarcină lucrează și în sistem privat și am vrut ca el să asiste la nașterea bebelușului meu. Așteptam cu nerăbdare acel moment, hotărâsem împreuna cu domnul doctor că voi naște natural, având în vedere că totul decursese bine si nu exista niciun motiv pentru care nu aș fi putut naște pe cale naturală.

În dimineața zilei de 11 iulie 2021 , la ora 7, au început contracțiile. Eu stiam că la început contracțiile sunt mai rare și că durata de timp dintre contracții scade pe măsură ce travaliul avanseaza . Însă la mine , surpriză:) … contracțiile au apărut din prima la 6 minute si erau destul de puternice . Până la ora 10:00 am așteptat să văd cum decurg lucrurile, pentru că nu eram sigură  ca sunt contracții din travaliu , aveam o îndoiala care mă făcea să cred că poate, poate e un travaliu fals, că sunt contracții false. Deoarece nu se intampla așa cum știam eu că se intamplă.

Buun…. și la ora 10 mi-am dat eu seama că cel mai probabil sunt contracțiile care anunță nașterea așa că mi-am sunat doctorul care mi-a spus să mă duc la maternitatea Regina Maria Băneasa.

Pe la ora 10:30-10:40 am ajuns , am fost dusă în camera de monitorizare și apoi in camera doctorului de gardă unde am aflat că mai durează pentru că nu eram dilatată decât 2 cm . Până la ora 14 nu a fost nici o schimbare în ceea ce privește dilatarea , deși moașa și doamna doctor de gardă m-au ajutat în acest sens . Totuși aveam contracții la 4 minute și erau de intensitate 100.Insa tot timpul, de la internare  și până la naștere am fost atent monitorizată, atât eu cât și bebelușul.

Doamna doctor de gardă l-a sunat pe medicul meu care, după ce m-a verificat, a constatat același lucru. Desi nu eram decât 2 cm dilatată, contracțiile erau așa puternice și dese încât pulsul bebelușului când scădea când creștea,  asa ca frecvența bătăilor inimii nu era tocmai bună.  Impreună am luat decizia să renunțăm la nașterea naturală pentru a nu pune viața bebelușului în pericol.

La ora 15 am intrat în sala de operații pentru cezariană. Tot personalul a fost minunat. Domnul doctor anestezist m-a încurajat și mi-a vorbit foarte frumos, eu eram panicata pentru că mi-era tare frică de anestezie și  de operația în sine.

Medicul meu, domnul Dr. Dan Strajean mi-a dat un curaj incredibil, țin minte că s-a uitat la mine și mi-a zis : ”Va fi bine, putem să o facem !”. Am născut cu bine și cu mare bucurie în suflet, doamna doctor neonatolog a fost minunată.

Întreaga echipa medicală a fost ireproșabilă. Am stat internată duminică , luni si marți , iar miercuri m-am externat. Pe toată durata spitalizării, toți medicii și toate asistentele au fost atente atât cu mine, cât și cu bebelușul meu.

Mâncarea a fost buna, curățenia impecabilă, am stat intr-o rezervă singură. Efectiv totul a fost minunat si m-am simtit în siguranță si tratată cu respect. Personalul medical putea fi apelat 24/24 printr-un telefon aflat în cameră, chiar mă simțeam în siguranță la orice ora.

Deși mi-a fost teamă de naștere, întreaga echipă de la Regina Maria Băneasa a făcut ca experiența nașterii, sa fie una de neuitat, într-un sens pozitiv. Dacă ar fi să aleg din nou unde să imi aduc fetita pe lume,  as alege tot Regina Maria Băneasa.

Haifa

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Vineri 1 Octombrie, 2021

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Bucuresti | Dr. Dan Strajean | Regina Maria Baneasa

Articole Similare

Experienta Pozitiva
Experienta Placuta - aceasta poveste relateaza o experienta in general placuta despre Nașterea prin Cezariană.
nastere

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook